Mersin'de Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığıyla Mücadele

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi.

09.07.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi.

Çakacak, valilikte gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, kurulun amacının uyuşturucuyla mücadele sürecinde hali hazır durumun tespit edilmesi, hazırlanan eylem planı çerçevesinde uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmesini sağlamak olduğunu belirtti.

"2012-2015 Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı"nın hazırlandığı anımsatan Çakacak, şunları kaydetti:

"2014 tarihinde yapılan kurul toplantısıyla yürürlükteki eylem planı güncellenmiş ve Mersin ili 2014-2016 Uyuşturucu Yerel Eylem Planı yürürlüğe girmiştir. Plan, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bakanlık tarafından örnek gösterilen bir çalışma olmuştur. Yerel eylem planı kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 22 bin 169 lise öğrencisine uyuşturucu ve zararları, 312 aile hekimine, 746 öğretmen ve 305 rehber öğretmene madde bağımlılığı eğitimi verilmiştir."

Yenişehir, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde psikologlar görevlendirildiğini bildiren Çakacak, bu kapsamda 265 madde bağımlısı kişiye ve yakınlarına bilgilendirme, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verildiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, resmi kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement