Mersin'den PKK'ya Katılmak İçin Giden 6 Kişi Mardin'de Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mersin'den PKK'ya Katılmak İçin Giden 6 Kişi Mardin'de Yakalandı

Mardin emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kızıltepe İlçesi'nde yapılan yol kontrollerinde, Mersin plakalı bir araçta bulunan 5'i çocuk 6 kişi PKK'ya katılmaya gittikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

17.01.2015 12:39

Mardin emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kızıltepe İlçesi'nde yapılan yol kontrollerinde, Mersin plakalı bir araçta bulunan 5'i çocuk 6 kişi PKK'ya katılmaya gittikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Araçta bulunan 3 çocuğun yapılan kimlik kontrolünde ise haklarında Mersin'de 'kayıp' başvurusunda bulunulduğu bildirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan yol kontrolünde, durumundan şüphelenilen 33 plakalı bir araç durdurularak arama yapıldı. Araçta bulunan E.Ç. (19), Ş.U. (16), Ö.D. (17), M.B.(15), M.K. (16) ve A.Ş. (15) adlı kişilerin kimlik sorgulaması yapıldı.

Sorgulamada A.Ş., Ş.U. ve M.K. hakkında Mersin'de 'kayıp' başvurusunda bulunulduğu, Ö.D.'nin 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 2 kaydının olduğu, M.B.'nin, Mersin'de molotoflu ve havai fişekli saldırıya katıldığı, E.Ç.'nin ise Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan uygulama noktasından 'dur' ihtarına uymayarak kaçtığı ortaya çıktı. Araçta bulunan 5'i çocuk 6 kişinin PKK/KCK terör örgütüne katılıp kırsal alanda faaliyet yürütmek üzere gitmek istediğini de tespit eden polis söz konusu kişileri gözaltına aldı.

Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan ve mahkemeye sevkedilen 5'i çocuk 6 kişi 'adli kontrol' hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Haklarında kayıp başvurusu bulunan 3 çocuk ise çağrılan ailelerine teslim edildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den PKK'ya Katılmak İçin Giden 6 Kişi Mardin'de Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement