Mersin, Fotoğraf Tutkunlarını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Mersin, Fotoğraf Tutkunlarını Bekliyor

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik merkezleriyle fotoğrafseverlere de alternatif sunuyor.

10.02.2015 13:25  Güncelleme: 13:29

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik merkezleriyle fotoğrafseverlere de alternatif sunuyor.

Tarsus ilçesinden Anamur'a kadar Akdeniz'e 321 kilometre sahili bulunan Mersin, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yılın büyük bir bölümünü güneşli geçirmesi nedeniyle fotoğraf tutkunlarının de tercih ettiği merkezler arasında yer alıyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Mut ilçesindeki Alahan Manastırı, Tarsus'taki St. Paul Kilisesi, St. Paul Kuyusu, Anamur ilçesinde bulunan Mamure Kalesi ve Erdemli ilçesindeki Kızkalesi (Korykos Antik Kenti) ile dikkati çeken Mersin, doğal güzellikleriyle de ilgi görüyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte, günümüze kadar ulaşan çok sayıda tarihi yapı, hem fotoğrafseverlerin hem de yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Akdeniz'in en önemli sulak alanlarından Silifke ilçesinde, kuş göç yollarından olan ve birçok endemik türü bünyesinde barındıran Göksu Deltası da özellikle kuş fotoğrafçılarının tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor.

Kentte faaliyet gösteren Mersin Fotoğraf Derneği (MFD), zaman zaman gezi düzenleyerek, üyelerini ve fotoğraf tutkunlarını bu değerlerle buluşturuyor.

"Kelebek sezonu başladı"

MFD Yönetim Kurulu üyesi Selami Türk, AA muhabirine, Mersin'in 12 ay boyunca fotoğrafik açıdan zengin illerden olduğunu söyledi.

Kentin, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra fotoğrafçılar için önem taşıyan ışık açısından da zengin görsel sunduğuna işaret eden Türk, MFD olarak internet sayfalarından kendilerine ulaşanlara yardım ettiklerini belirtti.

Kentte kelebek sezonunun başladığını aktaran Türk, " Türkiye'deki 429 tür kelebeğin 137'si Mersin'de yaşıyor. Kelebek çekmek isteyen fotoğrafseverler için şu an en uygun mevsim. Herkesi Mersin'e fotoğraf çekmeye bekleriz" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin, Fotoğraf Tutkunlarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement