Erdemli'de AK Parti'nin Seçim İtirazı Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Erdemli'de AK Parti'nin Seçim İtirazı Reddedildi

Erdemli\'de AK Parti\'nin Seçim İtirazı Reddedildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı'nın 30 Mart yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazı reddedildi.

01.04.2014 19:54  Güncelleme: 20:54

Mersin'in Erdemli ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı'nın 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarına yapılan itirazı reddedildi.

İtiraz başvurusunu duyan Milliyetçi Hareket Partili binlerce kişi yapılan itiraza tepki göstererek Hükümet Konağı önünde toplandı. Polis ve jandarma ekipleri toplanan kalabalığın taşkınlık yapmasını önlemek için bina etrafını ablukaya aldı. Yeniden sayım başvurusunun reddedildiğini öğrenen kalabalık, seçimlerin galibi Başkan Mükerrem Tollu'yla birlikte parti binasına gitti. İzdihamdan dolayı zor anlar yaşayan Tollu, yapılan başvurunun reddedildiğini açıkladı.

Tollu konuşmasında, "Buna inanın sabahtan beri gülüyoruz biz. Yani böyle bir garabet, böylesine mesnetsiz bir itirazın olmasına yani tabiri caizse kargalar bile güler. İtirazın bir gerekçesi yok. Bir mesnede dayanmıyor. Burada seçim tutanakları bizim elimizde beş bine altı bine yakın bir fark var. Amaç nedir? Burada kendi taraftarlarını tatmin etmek, kendi taraftarlarını tatmin etmek adına kamuoyunu geren bir süreç yaşanıyor. Bütün bunlara gerek yok. Üç olsa beş olsa anlarım da yani beş bin altı bin oyu nereye sığdıracaksınız" dedi.

İlçe başkanı Bekir Özsu ise parti önündeki kalabalığı bilgilendirerek dağılmalarını istedi.

Yapılan sayımlarda AK Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Alparslan Gürgenç 34 bin 280 oy, Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Adayı Mükerrem Tollu ise 39 bin 591 oy almıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdemli'de AK Parti'nin Seçim İtirazı Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement