Mersin Mavi Yengeç Dolu Gölde Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Mersin Mavi Yengeç Dolu Gölde Yarıştılar

Mersin Mavi Yengeç Dolu Gölde Yarıştılar

Mavi yengeçlerin yaşam alanı olan Göksu Deltası'nda Paradeniz ve Akgöl arasındaki Kuğu Gölü'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çok sayıda yarışmacı, 600 metrelik mesafedeki parkuru yalın ayak geçmek için yarıştı.

23.08.2013 14:02

Mavi yengeçlerin yaşam alanı olan Göksu Deltası'nda Paradeniz ve Akgöl arasındaki Kuğu Gölü'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çok sayıda yarışmacı, 600 metrelik mesafedeki parkuru yalın ayak geçmek için yarıştı. Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, starttan önce yarışmacılara ve yarışmayı izleyenlere yengeç ikram etti. Yarışmacıların yarışı zor şartlarda yapmaları için de starttan önce kasalar içinde önceden yakalanmış çok sayıda yengeç, yarışmayı izleyenler tarafından göle bırakıldı. Yörede mavi yengecin ilk kez tanıtımını yapan restoran işletmecisi Ali Mavili'nin sponsorluğunda yapılan zorlu parkurun sonunda bazı sporcular baygınlık geçirdi. Sporculara önce Başkan Açıkbaş ve yarışmayı izleyenler tarafından daha sonra da 112 acil servis ekibi tarafından müdahale edildi. Yapılan yarışmada Umut Arslan birinci, Mustafa Arslan ikinci, Serdar Arıcı üçüncü, Cabir Şahin dördüncü, İlyas Aktan beşinci, Gökhan Aktan altıncı bitirdi. Birinciye bin, ikinciye 500, üçüncüye 250, dördüncü ve beşinciye 100, altıncıya 50 lira para ödülü verildi.

Başkan Açıkbaş, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar nedeniyle çevre etkinliklerinin ardından Grup Manga, Muazzez Ersoy gibi ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan çevre festivalinin eğlence programını iptal ettiklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Mavi Yengeç Dolu Gölde Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement