Mersin Smmmo'da Yeni Yönetim Görev Dağılımını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Mersin Smmmo'da Yeni Yönetim Görev Dağılımını Yaptı

Mersin Smmmo\'da Yeni Yönetim Görev Dağılımını Yaptı

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) yeni yönetimi, Ömer Faruk Tokgöz’ü yeniden başkanlığa getirdi.

17.05.2016 16:30

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) yeni yönetimi, Ömer Faruk Tokgöz'ü yeniden başkanlığa getirdi. Tokgöz, mesleğin sorunlarının çözümü ve meslektaşlarının özlük haklarının alınması adına yeni dönemde de mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Mersin SMMMO'nun 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan 22. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu, seçimin ardından ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Oda Başkanlık Makamı'nda düzenlenen toplantıda görev dağılımını yapan Yönetim Kurulu üyeleri, Ömer Faruk Tokgöz'ü yeniden başkanlığa getirdi. Böylece Mersin SMMMO'da ikinci Tokgöz dönemi başlamış oldu. Yönetim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, el ele tutuşarak birlik mesajı veren Yönetim Kurulu üyeleri, yeni dönemde de mesleki mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler.

Toplantıda konuşan SMMMO Başkanı Tokgöz, 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurulda, seçimlere 4 grup ve bir bağımsız adayın katıldığı bir demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi. Genel kurulun, uzlaşma arayışları içinde Mersin SMMMO'ya yakışır şekilde gerçekleştiğini belirten Tokgöz, uzlaşma kültüründen çıkan sonuçla bugün görev dağılımını yaptıklarını dile getirdi. Yönetim Kurulu görev dağılımını aktaran Tokgöz, "Mesleki mücadelemizi, dayanışmamızı, birlik ve beraberliğimizi daha ileri seviyelere taşıyacağına inandığımız yeni Yönetim Kurulumuzun mesleğimize, camiamıza ve odamıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tokgöz, bundan sonraki hedeflerine ilişkin şunları söyledi: "Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızla beraber mesleğimizin daha ileriye taşınması, meslektaşlarımızın özlük haklarının alınması, bütün meslektaşlarımızın yüzlerinin güldüğü bir yönetim anlayışını sergileyeceğiz."

Mesleki sorunlarına yönelik bir soruyu da yanıtlayan Tokgöz, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Türkiye'deki en büyük özelleştirmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Tokgöz, "Bizim bürolarımız Maliye Bakanlığı'nın ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birer şubesi haline geldi. Ama buna rağmen özlük haklarımızda, hep 'köklü' diye bahsedilen camiamızda gerekli sağlamlaştırmalar yapılmadı. Örneğin, 2016 ücret tarifemize sıfır zam yapıldı. Bununla ilgili mücadele vereceğiz. Ayrıca asgari ücret tarifesinden bir an önce zaman esaslı ücret tarifesine geçme konusunda çalışmalar yapacağız. Katma Değer Vergisi'nin genel orandan indirimli orana çekilmesi konusunda siyasi iradeden isteklerimiz olacak. Bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Camiamızın özlük haklarıyla ilgili olarak hem çalışma hem emeklilik koşulları hem de büro standartlarının daha da iyileştirilmesi hak ettikleri ücreti alabilmeleri için hep birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Görev dağılımı sonucunda Oda Başkanlığına Tokgöz seçilirken, Haşim Gazi Hız başkan yardımcısı, Ersin Gökgün oda sekreteri, Ali Günaştı sayman, İbrahim Akel, Mehmet Bolat ve Abdülhalim Yiğit de üye oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Smmmo'da Yeni Yönetim Görev Dağılımını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement