Mersinli Çanakkale Şehitleri' İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Mersinli Çanakkale Şehitleri' İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Mersinli Çanakkale Şehitleri\' İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çanakkale’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin besmelesi olduğunu belirterek, “Çanakkale’de o kahramanlıklar gösterilmemiş olsaydı Çanakkale geçilip, İstanbul işgal edilmiş olsaydı, belki bugünkü Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı” dedi.

26.03.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çanakkale'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin besmelesi olduğunu belirterek, "Çanakkale'de o kahramanlıklar gösterilmemiş olsaydı Çanakkale geçilip, İstanbul işgal edilmiş olsaydı, belki bugünkü Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 'Mersinli Çanakkale Şehitleri' anısına hatıra ormanı oluşturdu. Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Emirler Mahallesi'nde oluşturulan 'Mersinli Çanakkale Şehitleri Hatıra Ormanı'na, düzenlenen törenle bin 243 Çanakkale şehidi anısına fidan dikildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile minik izciler katıldı.

Başkan Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin besmelesi olduğunu ifade etti. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben Çanakkale'de, Anafartalar'da yeniden doğdum" sözünü anımsatan Kocamaz, "Türkiye Cumhuriyeti bugün varsa, Atatürk gibi toprağın hallaç pamuğu gibi atıldığı bir bölgede canla başla mücadele etmiş, sırf bu toprakların küffar eline geçmemesi için hayatını feda etmiş, can vermiş, kan vermiş şehit ve gazilerimizin sayesinde var. Hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız. Bu ülkeyi bize hür ve bağımsız olarak devreden atalarımıza, ceddimize, şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkacağız ve onların yaşadıklarını gelecek nesillere aktaracağız ki, gelecekte de bu ülke aynı sıkıntıları çekmesin" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yapan Kocamaz, "Çanakkale'de o kahramanlıklar gösterilmemiş olsaydı Çanakkale geçilip, İstanbul işgal edilmiş olsaydı, belki bugünkü Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. Çanakkale'ye sahip çıktığınız, Çanakkale ruhunu taşıdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Şehitlerimizin anısına diktiğimiz fidanların özümsenmesini, sahiplenilmesini ve bu ülkede bir daha kurtuluş mücadeleleri verilmemesi için bir uyarı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersinli Çanakkale Şehitleri' İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement