Mersinli Şehidin Heykeli Dikildi - Son Dakika
Yerel

Mersinli Şehidin Heykeli Dikildi

Siirt'te 2012'deki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli törenle açıldı.

18.03.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te 2012'deki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli törenle açıldı.

Heykeltraş İbrahim Koç tarafından Kızılgedik ile annesi Müzeyyen Kızılgedik'i simgeleyen 5 metrelik bronz heykel, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Yerleşkesi girişindeki kavşakta açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, törende, Çanakkale Savaşı'nın, tarihte en çok can kaybının yaşandığı çarpışmalarından olduğunu belirterek, "Bugün hüzün ve gururu birlikte yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, Atatürk'ün eşsiz askeri dehası sonucu zaferle taçlandı. Bu zafer aynı zamanda vatan savunması için yapılabilecek fedakarlıkların sınırsız olabileceğinin de en somut örneğini teşkil ediyor" dedi.

Yaklaşık 30 yıldır devam eden terör olaylarında Türkiye'nin her şehrinin şehit verdiğine dikkati çeken Tufan, "Kentimizden de teröre onlarca kahramanımızı şehit verdik. Bu kahramanlardan biri de hemşehrimiz Eren Kızılgedik'tir. Eren kardeşimiz ve diğer bütün şehitlerimiz zaten Türk milletinin gönlünde yatıyor ve yaşıyor. Şehidimiz adına yapılan bu anıt, Türk milletinin bağımsızlık sembolü olarak bu alanda yerini aldı" diye konuştu.

Anne Müzeyyen Kızılgedik de emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından şehidin ailesi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve protokol üyeleri heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersinli Şehidin Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement