Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırıyı Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırıyı Protesto Ettiler

Mescid-i Aksa\'ya Yapılan Saldırıyı Protesto Ettiler

Kilis’te, Filistinliler, İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı ile Müslümanları katleden Esad yönetimi protesto edildi.

18.09.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, Filistinliler, İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı ile Müslümanları katleden Esad yönetimi protesto edildi.

İsrail'in saldırıları sonucu yıllarca önce kaçarak Suriye'ye yerleşen Filistinliler, bu ülkedeki iş savaş nedeniyle geldikleri Kilis'te, İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı nedeniyle İsrail'i, Suriye'de yaptığı uygulamalar nedeniyle Esad yönetimini ve Esad yönetimine destek veren İran'ı protesto etti. Recep Tayyip Erdoğan meydanında toplanan Türk, Suriye ve Filistin bayrakları taşıyan Filistinliler, basın açıklaması yaparak İsrail, Suriye ve İran'ı protesto etti.

Özgürlük şarkılarının söylendiği etkinlikte Filistinli Mülteciler Derneği Başkanı Eymen Ebu Haşim, İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırının kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "katil İsrail devleti, Müslümanlar için kutsal kabul edilen Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bir yandan İsrail yönetimi kutsal yerlere saldırıyor. Bir yandan Esad yönetimi Müslümanları katlediyor. Esad yönetimine İran destek veriyor. Tüm dünyayı İsrail ile Esad'ın yaptığı katliamlara dur demeye çağırıyoruz" dedi.

Filistin'e özgürlük sloganlarının atıldığı etkinlikte İsrail'in yaptığı katliamları anlatan, fotoğraflar ile dövizler taşıyan Filistinliler, Suriye'de yaşanan vahşeti anlatan fotoğraf ve dövizler taşıdı. Polis, basın açıklaması yapılan alanda geniş güvenlik önlemi aldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırıyı Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement