Meski'nin Dev Alt Yapı Projesinde İmzalar Atıldı - Son Dakika
Yerel

Meski'nin Dev Alt Yapı Projesinde İmzalar Atıldı

Meski\'nin Dev Alt Yapı Projesinde İmzalar Atıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tece ile Davultepe'ye yapılacak olan ve 34 milyon 874 bin 932 TL tutarındaki ‘Batı Havzası Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’ projesini alan firma yetkilisi ile sözleşme imzaladı.

23.12.2013 16:25

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tece ile Davultepe'ye yapılacak olan ve 34 milyon 874 bin 932 TL tutarındaki 'Batı Havzası Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı' projesini alan firma yetkilisi ile sözleşme imzaladı.

MESKİ Genel Müdürlük makamında yapılan imza törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, MESKİ Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Yalçın, ihaleyi alan Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH-Co. KG firması temsilcisi Dusan Arbanovski ve Genel Müdür Kordal Köseoğlu katıldı. Burada ihale süreci hakkında bilgi veren Macit Özcan, Batı Havzası Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Projesi ihale dokümanlarını 8 firma aldığını, üç firmanın teklif verdiğini söyledi. Özcan, ihale değerlendirme sonucunda ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi olan Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co. KG firması ile tutarı 34 milyon 874 bin 982 TL sözleşme imzaladıklarını vurguladı.

Özcan, Mersin'de 15 yıldır hizmet maratonunun durmadan devam ettiğini ve bu maratona yeni projelerin eklendiğini ifade ederek, "Bugün Dünya Bankasından temin ettiğimiz 17 milyon Euro kredi ile Mersin için vaat ettiğimiz bir projeyi daha gerçekleştireceğiz. Mersin'imizin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 2015 yılının Temmuz ayında bu projemizin tamamlanacağını planlıyoruz. Mersin'i çok güzel gelişmeler bekliyor. Türkiye'de Çevre Bakanlığınca örnek gösterilen atık su yatırımlarımızın yanı sıra içme su yatırımlarımızla da gurur duyuyoruz. Türkiye'nin en temiz içme suyunu Mersinlilere içiriyoruz. Diğer yanda kentimizin çehresini değiştiren üst yapı çalışmalarımız da sürüyor. Batı Havzası Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Projemiz şimdiden Mersinimize hayırlı olsun" dedi.

Özcan, başta Meski Genel Müdürü Kamil Ülgen olmak üzere proje çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Tüm ekip arkadaşlarım, imkanlarını sonuna kadar zorlayarak dün olduğu gibi bugünde daha güzel ve yaşanır bir Mersin için mesai gözetmeksizin çalışıyoruz" diye konuştu.

Sözleşme kapsamında yapılacak işler konusunda bilgi veren Özcan, "Tece ve Davultepe kanalizasyon inşaatı işi kapsamında, Tece ve Davultepe bölgesinde toplamda 40 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek. Bu şebeke ile toplanan bölgenin atık sularını Kandak Deresi kuzeyinde yapılması planlanan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisine pompalamak için de Tece ve Davultepe'de 2 adet terfi merkezi yapılacak. Ayrıca Viranşehir bölgesinin atık sularını toplayan Viranşehir Terfi Merkezinden yeni yapılacak Mezitli Atık su Arıtma Tesisine atık suların ulaştırılmasını sağlamak için, 5 kilometrelik isale hattı yapılacak" şeklinde konuştu.

İhaleyi alan firmanın yetkilisi Dusan Arbanovski ise firmaları ve Tece Davultepe'de yapılacak alt yapı ile ilgili bilgi verdi. Arbanovski, "Tece Davultepe'nin Kanalizasyon Ana Kollektörleri, Terfi Hatları, Terfi Merkezleri ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı projesini Mersin'e yakışır bir şekilde hizmete açtırmak istiyoruz. İşin Mersin için önemini biliyoruz. Hesaplanan süreden daha önce tamamlanması için azami gayret göstereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından sözleşme Başkan Özcan ile firma yetkilisi Dusan Arbanovski tarafından imzalandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski'nin Dev Alt Yapı Projesinde İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement