Meski'nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Meski'nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Meski\'nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 22 Mart’ta kutlanacak Dünya Su Günü öncesinde başladığı, suyun önemi ve su tasarrufu kapsamındaki etkinlikleri, Mersin merkezdeki öğrencilere yönelik devam ediyor.

20.03.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 22 Mart'ta kutlanacak Dünya Su Günü öncesinde başladığı, suyun önemi ve su tasarrufu kapsamındaki etkinlikleri, Mersin merkezdeki öğrencilere yönelik devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, su bilincini ve tasarrufunu daha etkin kitlelere ulaştırmak amacıyla Kongre ve Sergi Sarayı'nda öğrencilere eğitim semineri verdi. Seminerde, Mersin'in merkez Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi ve MESKİ'nin sunumuyla "Su Tasarrufu" ile "Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni" anlatıldı.

Mersin'in orta ve uzun vadede su sıkıntısı yaşamaması için yeni projeler ürettiklerine dikkat çeken MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, seminer sonunda yaptığı açıklamada, "MESKİ Genel Müdürlüğü olarak üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin kıvancını yaşıyoruz. Halkımıza içilebilir kalitede suyu kullandıran illerin başında geliyoruz. Bununla yetinmiyor, halkımıza daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet sunmak için yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Bir damla suyun bile büyük önem arz ettiği günümüzde, kaynak oluşturmak kadar mevcut suya sahip çıkmak da çok önemlidir. Dünya, bizim gelecek nesillere tertemiz bırakmamız için verilmiş bir emanettir. Bu emaneti sahiplerine en güzel, en yaşanabilir, en bol kaynaklarla tertemiz teslim etmek için çalışıyoruz" dedi.

Seminere katılan öğrencilere, gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla teşekkür eden Aybak, "Sevgili çocuklarımız, dünyayı korusunlar, temiz tutsunlar, kaynakları boşa harcamasınlar, emanetlere sahip çıksınlar. Çünkü onlar da bu emaneti kendilerinden sonraki nesle teslim edecekler" ifadelerini kullandı.

Mersin halkına da suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulunan Aybak, şunları söyledi: "Dünyada su savaşlarının gündemde olduğu günümüzde, halkımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını, su tüketimi konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyorum. Unutmamak gerekir ki, insanların ihtiyaçları sınırsız fakat kaynaklar sınırlıdır. Dünya Su Günü'nde suyun ve suya bağlı hizmetlerin öneminin anlaşılmasını diliyorum."

MESKİ Genel Müdürlüğü, Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde 22 Mart Pazar günü Barış Meydanı'nda "Uçurtma Şenliği" düzenleyecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski'nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement