Metal İşçileri Mitinge Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Metal İşçileri Mitinge Hazırlanıyor

Metal İşçileri Mitinge Hazırlanıyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde faaliyetlerine devam eden Biga 1 Nolu Sendikası Başkanı Osman Akkurt, Ankara’da yapılacak büyük miting öncesinde basın açıklaması yaptı.

13.02.2014 11:39

Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyetlerine devam eden Biga 1 Nolu Sendikası Başkanı Osman Akkurt, Ankara'da yapılacak büyük miting öncesinde basın açıklaması yaptı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 15 Şubat'ta Ankara Sıhhiye'de büyük bir mitinge hazırlanıyor. Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı işçilerin katılacağı mitingle ilgili Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı ve Türk-İş Çanakkale İl Temsilcisi Osman Akkurt, açıklama yaptı. Akkurt, kayıt dışılığa ve taşeron uygulamalara karşı yapılacak mitingde, konfederasyon olarak taleplerini sıralayarak "Taşeronlaşmayla ilgili yargı kararları derhal uygulanmalıdır. Kamuda asıl işi gören taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Kayıt dışılığa, taşeron uygulamalarına, 4/B 4/C gibi istisnai istihdam türlerinin yaygınlaşmasına, asgari ücretin sefalet ücreti olmasına, düşük ücret politikasına, özel istihdam büroları aracığıyla kiralık işçilik uygulamasına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerine, işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına, sendikasızlaştırmaya, işten atılmalara ve özelleştirmelere karşı

15 Şubat'ta Sıhhiye meydanındayız" diye konuştu.

Son dönemde işçi hakları konusunda en çok tartışılan konuların başında gelen kıdem tazminatına değinen Osman Akkurt, "En temel hakkımız olan kıdem tazminatının yok edilmesine, Özel istihdam büroları aracılığıyla işçi simsarlığı yapılmasına, taşeron işçisi olarak köle gibi çalıştırılmaya, insan onuruna yakışmayan iş koşullarına, düşük ücretle çalıştırılmaya, sendika üyesi olmak nedeniyle işten atılmaya, özelleştirmeler nedeniyle işsiz kalmaya, iş cinayetlerinde can vermeye, yargıda hakkını aramak imkanını kaybetmeye, köleliğe karşı 15 Şubat'ta Ankara'dan Sıhhiye meydanından haykırıyoruz" dedi.

Konfederasyon olarak taleplerini de dile getiren Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Akkurt, "Taşeronlaşmayla ilgili yargı kararları derhal uygulanmalıdır. Kamuda asıl işi gören taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Taşeron sorunu, Türk-İş'in önerileri esas alınarak çözülmelidir. Kıdem tazminatı ve kiralık işçilik gündemden çıkarılmalı, tekrar tartışma konusu yapılmayacağı sözü verilmelidir. Mevsimlik ve kampanya işçilerinin sorunları çözülmelidir. Özelleştirme uygulamaları durdurulmalıdır. 4/C statüsünde çalıştırılanlar kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde işe başlatılmalıdır. İş cinayetleri son bulmalıdır" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metal İşçileri Mitinge Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement