Mevlana Üniversitesi 1. Robot Yarışması - Son Dakika
Güncel

Mevlana Üniversitesi 1. Robot Yarışması

Mevlana Üniversitesi 1. Robot Yarışması

Mevlana Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada üniversite ve lise öğrencilerinin geliştirdiği robotlar 4 kategoride yarıştı.

20.04.2014 17:42  Güncelleme: 11:41

Mevlana Üniversitesi tarafından Robot Yarışması'nın bu yıl ilki gerçekleştirildi.

Üniversite binasında yapılan yarışmada  Türkiye genelinden üniversite ve lise öğrencileri, geliştirdikleri robotların hünerlerini sergiledi. 

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, yarışmaya katılan öğrencileri cesaretlerinden dolayı kutladı.

Türkiye'nin 2023 ve 2070 hedeflerine bakıldığında yüksek teknoloji alanındaki gelişmelere ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda hedeflerinin yüksek olduğunu belirten Adam, bunun yanında mühendislik fakültelerine ilgi bulunmadığının fark ettiklerini anlattı.

Öğrencilerin bu alanlara tekrar ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Adam, şunları kaydetti:

"Bu farkındalığı oluşturmamız, mühendislik mesleğini daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Yarışmayla özellikle mühendislik fakültesine ve mesleğine karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Üniversite olarak mühendislik fakültesi için eğitim açısından gerekli altyapıyı oluşturmak, iyi bir eğitim kalitesi vermek ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen politikalar izliyoruz."

Bu politikanın geliştirilmesi ve devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Adam, mesleğin daha cazip hale gelmesi için mühendislik fakültelerinden mezun gençlere iş bulma konusunda garanti verilmesi ve ekonomik açıdan beklentilerinin yükseltilmesi gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin yaptığı robotlar, 4 kategoride yarıştı.

Yapılan değerlendirme sonucunda "çizgi izleyen" kategorisinde Yerköy Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü öğrencilerinin robotu, "mini sumo" kategorisinde Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "Hedef Final" isimli robotu, "mayın tarlası" kategorisinde Balıkesir Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Rıdvan Demirezen'in geliştirdiği robot, "serbest robot" kategorilerinde de Düzce Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "Dragon Flight" isimli robot birinciliği kazandı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevlana Üniversitesi 1. Robot Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hakan Melikoğlu: O kadar robot yarışmasına katıldık ama bunun kadar rezilini görmedik. Biz ta kalkıp Isparta'dan uykusuz kalarak Mevlana Üniversite'sinin robot yarışmalarına katılıyoruz ama onlar bize hem saygısız davranıp hem de rezil bir yarışma organize ettiler. Bu yarışmayı düzenleyenlerin robotlar hakkında en ufak bir fikri olmadığına eminim. Kural bilmiyorlar kafalarına göre kuralları değiştiriyorlar. Yarışma ortasında kaç kez tartışmak zorunda kaldık.Bize sürekli emri vaki konuştular. İşin en komik tarafı ise en az 15 robotla katılmamıza rağmen bizi 2. tura almadılar. Zaten 90 küsür robotun yarıştığı yarışmada ilk 45 e BİR ADET BİLE ROBOTUMUZ GİREMEDİ. DAHA DOĞRUSU GİRDİ FAKAT KENDİ ARALARINDA BİZİ ELEDİLER. ÇÜNKÜ SÜRE PAYLAŞMADAN SONUÇ SIRALAMASI YAPTILAR. Evet bu kısma dikkat edin SÜRELERİ PAYLAŞMADILAR ! . Böyle insanlar robot yarışması düzenliyor. Yazık cidden yazık. Bir daha mümkünse böyle birşeye kalkışmasınlar ! Resmen gittiğimize pişman olduk . 12 0 Yanıtla
  • Murat Fidan: Son 5 yıldır ülkemizde ve Avrupada (itü-odtu-iyt-ytu-sdu- uludağ- sakarya-meb-Viyana, Hollanda v.b) hiç kaçırmadan gittiğim robot yarışmalarının en rezaletiydi, pistlerin uygun şekilde yapılmadığı, hakemlerin kuralları bilmediği, bunların üzerine yarışmacılara saygısızca, terbiyesizce,davranmalarıyla Türk misafirperverliğine yakışmayan davranışlarıyla tarihe geçti... kısacası Ne olursan ol gel diyen MEVLANA, artık gelme dedi... 12 0 Yanıtla
  • ömer alaca: Ne beklerken neler neler gorduk koskoca MEVLANA üniversitesi saygı ve sevgı ıcerısınde karsılanmayı beklerken sorulamıza cevap alamayıp ustun körü geciştirildi. Para ödülü veriyorsunuz diye yarısmaya gelen arkadaslarımın sorunlarına cözüm bulamayan tecrubesiz, yarısma kurallarını bilmeyen hakemler ve yönetimden olusan bır ekıp ile karsılastık ne hak nede hukuk tanıdılar biz gelen mısafırlerı madur etmekten baska hıc bır sey yapmadılar.Tecrubesızlık olur ama saygısızlık asla kabul edilmez. 9 0 Yanıtla
  • Kayra YÜKSEL: Hayatımda katıldığım en berbat organizasyondu. Organizasyonu bırak ekibin (ki ne kadar ekip denirse) insanlara davranışları çok berbattı. Paramız var yaptık böyle olucak mantığıyla hareket eden bir üniversiteden ne beklenir ki zaten ? Hayatında robot görmemiş insanları hakem yapmışlar kimsenin kurallardan haberi yok herkes birbirine soruyor. Mini sumoda bir hakemin yaptığı diğerini tutmuyor. Üstelik itiraz edince sert bakışlara ve aşağılamalara maruz kalıyorsunuz. En büyük ricam lütfen bir daha yapmayın yeterince rezil oldunuz. 5 0 Yanıtla

Advertisement