Meydanda Kitap Okudular - Son Dakika
Yerel

Meydanda Kitap Okudular

Meydanda Kitap Okudular

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

01.04.2015 15:41

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine ilk, orta ve lise öğrencilerinin yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan üniversite öğrencileri de katıldı. Programda konuşma yapan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kitap okuma etkinliğini vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kocaoğlu, "Bu yıl okuma etkinliğimize KYK'yı da dahil ettik. Üniversite gençleri bu yıla kadar bu etkinliğe katılmamıştı. Bugünkü etkinliğimizin asıl amacı; halkımıza biz okuyoruz, siz de okuyun mesajı vermekti. Gelecek senelerde daha büyük katılımlarla bu etkinliği gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Halka okumak için gerekli destek ve imkanın verilmediğini dile getiren Kocaoğlu, "Türkiye'de okuma oranının azlığından bahsederiz. Ancak biz halkımıza okuma ile ilgili gerekli imkan ve desteği sağlayamadık. Kütüphaneler en ücra köşelerde, daracık, bugüne kadar tek personelle idare edilmeye çalışılıyordu. Bizim Türk halkı okumuyor diyebilmemiz için öncelikle halkımıza kütüphaneyi anlatmamız, gerekli destek ve imkanı sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu ise yaptığı açıklamada, "Kitap okumanın insana faydalarını ve ufukları ile alakalı gelişimlerini göstermek amacıyla farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemini pekiştirmek anlamında bu faaliyete destek vermek istedik" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meydanda Kitap Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement