Mezitli Belediyesi'nden Çevre Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi'nden Çevre Günü Etkinliği

Mezitli Belediyesi\'nden Çevre Günü Etkinliği

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bir ilke imza atarak, ‘Birlikte Yapalım, Birlikte Koruyalım’ projesi kapsamında bir parkı, korunması amacıyla 75. Yıl Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine teslim etti.

09.06.2014 10:24

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bir ilke imza atarak, 'Birlikte Yapalım, Birlikte Koruyalım' projesi kapsamında bir parkı, korunması amacıyla 75. Yıl Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine teslim etti.

Mezitli Belediyesi tarafından '5 Haziran Dünya Çevre Günü' kapsamında Mezitli Masal Parkı'nda birçok etkinliğin yer aldığı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muhittin Develi İlkokulu öğrencilerinin sunduğu modern dans gösterisi ile başlayan etkinlikte, Çevreci Öğrenciler Topluluğu da atıklarla ilgili hazırladıkları oyunu sergiledi. Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadime Taner, yaptığı konuşmada, Dünya Çevre Günü'nün tek bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini kaydetti.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da amaçlarının, Mezitli'yi her alanda halkla birlikte yönetmek olduğunu belirti. Çevre konusunda da bu duyarlılığı hep birlikte hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Tarhan, "Bunu başta öğrencilerimizle öğretmenlerimizle ve sizlerle gerçekleştireceğiz. 'Birlikte yapalım, birlikte koruyalım' sloganı ve halkımızla birlikte çevreci projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Ne yapıyorsak hep beraber yapalım, birlikte karar verelim ve daha sonra da birlikte koruyalım. Buna sivil toplum kuruluşları ve halkımız da destek versin. Belediyemizin web sayfasındaki gönüllü formunu doldurarak herkesin kendi olanakları içerisinde ve kabiliyetlerine göre belediyemiz çalışmalarına destek vermelerini istiyoruz. Birilikte karar verelim, birlikte üretelim ve bu çevreyi de birlikte temiz tutalım istiyoruz. Çevre Günü etkinliği ile birlikte Mezitli Masal Parkı 75. Yıl Ortaokulu'na teslim edeceğiz. Artık bu okul öğretmenleri ve öğrencileri bu parktan sorumlu olacak. Birçok tesisimizi böyle yapacağız. Artık her yeri sizler yönetin istiyoruz. Çünkü bu kent sizin, sizlerin sahip çıkması gerekiyor. Harcamalarımızın her kuruşu sizlerin ödediği vergilerle gerçekleşmektedir. Hepimizin bunun bilincinde olması gerekiyor. Her harcamanın hesabını sormanız gerekiyor. Bazı harcamalarımıza müdahale etmeniz gerekiyor. Çünkü sizin paralarınız bunlar. Biz buna özen gösteriyoruz. Gelirimizi giderimizi belediyenin önünde ilan ettik, hepiniz görüyorsunuz. Hepiniz öğrenin ve bize sorun ve sorgulayın istiyoruz" dedi.

Projelerle ilgili bilgi de veren Tarhan, Emekli Evi'nin 30 Haziran'da, Aşevi'nin Ramazan öncesi, 500 kadının başvurduğu Kadın Üretici Pazarı'nın da yakında hizmete açılacağını bildirdi. İki ayda bunları yaptık daha sonra çok daha güzel şeylere imza atacaklarını vurgulayan Tarhan, "Yaylalarımızı ve sahilimizi daha iyi hale getiriyoruz. Denizimizden yaylalarımıza kadar tertemiz bir Mezitli göreceksiniz. Buna sizler destek vereceksiniz. Sizlerle beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra Mezitli Gönüllülerine bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür belgesi verildi. Daha sonra Mezitli Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Birlikte yapalım, birlikte koruyalım' projesi ile Mezitli Masal Park Mezitli 75. Yıl Ortaokulu teslim töreninin de gerçekleştirildiği etkinlikte, "Masal Parkı 75 Yıl Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından korumaya alınmıştır" tabelası Kaymakam Madenoğlu, Başkan Tarhan, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte asıldı. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinlikte, vatandaşlara turunç fidanları da dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi'nden Çevre Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement