Mezitli Belediyesi, Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi, Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

Mezitli Belediyesi, Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin, Ankara’da gerçekleştireceği tanıtım günlerine gönüllü desteği ile hazırlanıyor.

12.08.2016 16:27

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Ankara'da gerçekleştireceği tanıtım günlerine gönüllü desteği ile hazırlanıyor. Belediyenin birçok projesine destek veren Mezitli Belediyesi gönüllüleri, şimdi de 'Tanıtım Günleri' için kolları sıvadı.

Mezitli Belediyesi, çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde düzenlenecek bir etkinlikle duyuracak. 16-17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek tanıtım etkinliği dolayısıyla hummalı bir çalışma devam ediyor. Mezitli Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kadın Üretici Pazarı, Jakaranda Koruluğu, Down Kafe, Mezitli'nin Filizleri, Mezitli Kart, başta olmak üzere çok sayıda proje Ankara'da düzenlenecek etkinlikte Ankaralılarla buluşacak.

Toplumsal ve katılımcı yerel yönetim anlayışı ile birlikte insan, çevre, kültür, sanat ve spor alanında öne çıkan çalışmaları ile kendinden sıkça söz ettiren Mezitli Belediyesi'nin çalışmalarına en büyük destek ise Mezitli Belediyesi gönüllüleri tarafından sağlanıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan'ın da aralarında bulunduğu gönüllüler, tanıtım günleri dolayısıyla kolları sıvadı. Gönüllüler, Mezitli Belediyesi tarafından yeniden eski değerine kavuşturulması için çalışma yürütülen Mezitli dokuması ile yapılmış el işi ürünler hazırlıyorlar. Belediye'ye ait Merkez Sanat Evi'nde gerçekleşen çalışmalarda birbirinden eşsiz ürünler ortaya koyuyorlar.

250 yılı aşkın süredir Mezitli'de ki kadınlar tarafından pek çok alanda kullanılan Mezitli dokumasını yeniden canlandırmak ve ekonomiye katmak için çalışma yürüttüklerini söyleyen gönüllü kadınlardan Aysel Kaydu, "Kadınlarımız, evlerinde kazançlarını sağlamak için çeşitli ürünler elde etmekteler. Biz Mezitli dokumasını daha modernize ederek, tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Mezitli Belediyesi gönüllüleri olarak 5 arkadaşımızla birlikte Mezitli dokumasını modernize ederek, tanıtımını yapmak amacıyla bu çalışmalarda yer aldık" dedi.

Gerçekleştirdikleri belediye hizmetleri kadar sosyal ve kültürel çalışmalarla da öne çıktığını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Belediye olarak yürüttüğümüz tüm çalışmaları Ankara'da tanıtma şansı yakaladık. Bu konuda hazırlıklarımızı sürdürürken bize en büyük desteği yine gönüllü vatandaşlarımız veriyor. Hedeflediğimiz, sosyal demokrat, katılımcı bir belediye hedefimize de ulaştığımızı bu sayede daha iyi görüyoruz. Zaten yürüttüğümüz pek çok faaliyette gönüllülerimizi yanımızda görmek bize ayrıca gurur veriyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi, Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement