Mezitli'de Resim Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Resim Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi

Mezitli\'de Resim Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren yağlı boya resim kursiyerleri, yılsonu sergisini açtı.

21.05.2016 10:55

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren yağlı boya resim kursiyerleri, yılsonu sergisini açtı. Sergiye, Güney Kore'den gelen sürpriz konuklar renk kattı.

Faruk Erdoğdu ve öğrencileri tarafından düzenlenen 2015-2016 yıl sonu resim sergisi, Mezitli Belediyesi Nikah Salonu'nda açıldı. Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mezitli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Turna da katıldı. Başkan Tarhan'ın daveti üzerine Hyundai Başkanı Mong Hyun Yoon ve Türkiye Genel Müdürü Önder Göker ile Hüseyin Kış, sergiyi ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldiler. 7 ay boyunca çalışmalarını sürdüren kursiyerlerin sergisinde, en çok ilgi gören resimlerden biri de Başkan Tarhan ve eşi Sembol Tarhan'ın yağlı boya portreleri oldu.

Tarhan, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, "Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkıp, sosyalleşmelerini ve tecrübelerini gün ışığına çıkarmalarını istiyoruz. Bu yüzden sanatın Mezitli sokaklarında, herkesin görebileceği yerlerde yapılmasını hedefliyoruz. Belediye olarak bunu başardık, sanatı yaygınlaştırdık. Mezitli'yi sanatın merkezi haline getirdik. Bunun örneklerinden biri de sürekli düzenlediğimiz kültür-sanat etkinlikleridir" dedi.

Sergi, 22 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Resim Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement