MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'tan 3 Mayıs Mesajı - Son Dakika
Yerel

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'tan 3 Mayıs Mesajı

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş\'tan 3 Mayıs Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “3 Mayıs; Türk milletinin, Türk Dünyasının yegane umudu, geleceği ve garantisi olan Türk Milliyetçiliği düşüncesinin, düşünceden harekete geçtiği gündür” dedi.

02.05.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, "3 Mayıs; Türk milletinin, Türk Dünyasının yegane umudu, geleceği ve garantisi olan Türk Milliyetçiliği düşüncesinin, düşünceden harekete geçtiği gündür" dedi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş 3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Tarihte "3 Mayıs 1944 olayları" diye yer bulan süreçte, yüksek okulların ve üniversitelerin Marksist kadrolaşmaya açılması, Marksistlere Milli Eğitim Bakanlığı'nca destek sağlanması gibi uygulamalar karşısında ünlü Türk aydın-yazar-fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız'ın eleştiriler getirdiğini hatırlatan Baş, "Ancak ne acıdır ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra Türk milliyetçiliğine hor bakan 'Milli Şef' ve 'tek adam' yönetimi demokratik bir eleştiriye dahi tahammül edememiş, Atsız'a ve Atsız'la aynı düşünen Türk milliyetçilerine karşı bir kıyım başlatılmıştı. Türk milletini sevmekten başka günahı olmayan Türk milliyetçileri için kanunda hiç yer almayan 'Turancılık' suçu icat edilmiş, bu suçla tutuklanmış, akıl almaz işkencelere maruz kalmışlardı. Bu gelişmeler üzerine Türk gençliği ayağa kalkmış ve dönemin Yargıtay'ı tarafından da bütün Türk milliyetçilerinin masum olduğu ilan edilmişti" ifadesini kullandı.

BUGÜNKÜ DÖNEM 'TEK ADAM DÖNEMİ'NE RAHMET OKUTUYOR

Baş, şöyle devam etti:

"Bugün, içinde yaşadığımız dönem de 'tek adam' dönemini hatırlatmanın ötesinde adeta o zihniyete rahmet okutmaktadır. Adalete hükmeden, basını yandaş hale getiren, hiçbir eleştiriye tahammül edemeyen, milletimizi ayrıştıran, Türk milliyetçiliğine düşman, bölücülere dost bir zihniyeti ibretle izliyoruz. Ancak gerçek şu ki; 3 Mayıs ruhunun yeniden harekete geçtiği tarihi bir sayfanın açıldığını da görüyor olmaktan mutluyuz. Bu vesileyle 3 Mayıs Türk Milliyetçileri Günü'nü daha coşkuyla idrak ediyor ve kutluyoruz. 3 Mayıs, Türk Milliyetçileri, Türkiye ve bütün Türk Dünyası için çok önemli bir gündür. Türk Milletinin, Türk Milliyetçiliği düşüncesine ve Türk Milliyetçilerine sahip çıktığını Türkiye'deki dikta heveslilerine ve yedi düvele gösterdiği gün olan 3 Mayıs; Türk Milletinin, Türk Dünyasının yegane umudu, geleceği ve garantisi olan Türk Milliyetçiliği düşüncesinin, düşünceden harekete geçtiği gündür. Tabutluklardan çıkıp Mamak zindanlarına giren, Türk milletinin ve Devletinin bekası için her türlü cefaya göğüs geren biz Türk Milliyetçileri için 3 Mayıs bir bayram değildir. 3 Mayıs'ın ateşi bütün Türk dünyasını sarana ve bütün Türklerin özgürlüğüne kavuşacağı güne kadar 'Türk Milliyetçileri Günü' olarak kutlanacak; Balkanlardan Kerkük'e, Kafkasya'dan Doğu Türkistan'a bütün Türklerin en doğal insani hakları olan özgürlüklerine kavuştuklarında ise Türk Dünyasının ortak bayramı olacaktır inşallah."

3 HAZİRAN'DA MİLLİYETÇİ İKTİDARLA

Baş, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

"Türkiye'nin karanlık günlerden kurtulması için artık şafak sökmüştür. 8 Haziran sabahı Türkiye, inşallah milliyetçi iktidarla aydınlık bir güne uyanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, büyük dava ve fikir adamı Nihal Atsız başta olmak üzere 3 Mayıs 1944 olaylarında tabutluklarda çile çeken, işkenceye uğrayan Türk Milliyetçilerine, kanları ve canları pahasına Milliyetçi Hareket'in bayrağını yükseklerde tutan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Türk Milliyetçiliği düşüncesine ve Milliyetçi Hareket'e emek vermiş bütün büyüklerimize, gazilerimize, Mamak zindanlarında çile çeken ülküdaşlarımıza, Milliyetçi Hareket'i bugünlere taşıyan bütün Türk milliyetçilerine en derin saygılarımı ifade ediyor, sağlık ve afiyet diliyor; 3 Mayıs'ın bütün Türk Dünyasının bayramı olacağı o yakın günlere tez zamanda ulaşmak temennisiyle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'tan 3 Mayıs Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement