MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"(Meclis'teki Yüce Divan oylaması) 50'ye yakın AKP milletvekilinin 'yolsuzluk var, Yüce Divan'a gitsinler' yönünde oy kullanmasını ihanet olarak nitelemek vahim bir durumdur"

23.01.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'teki Yüce Divan oylamasına ilişkin, "50'ye yakın AKP milletvekilinin 'yolsuzluk var, Yüce Divan'a gitsinler' yönünde oy kullanmasını ihanet olarak nitelemek vahim bir durumdur" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekillikleri ve bakanlıkların konfor değil, onur makamları olduğunu belirterek, "AKP'nin kurduğu mahkemeden takipsizlik, AKP'lilerin çoğunlukta olduğu komisyondan 'Yüce Divan'a gerek yok', AKP'nin hakimiyeti altındaki TBMM'den 'hayır' kararı aldırmak onca somut iddialardan bakanları kurtaramaz" diye konuştu.

Vicdanının sesini dinleyen 50'ye yakın AK Parti milletvekilinin "yolsuzluk var, Yüce Divan'a gitsinler" yönünde oy kullanmasını "ihanet" olarak nitelemenin vahim bir durum olduğunu ifade eden Yeniçeri, şunları söyledi.

"Onca kanıt, görüntü, belirti ve delile karşın bakanların Yüce Divan'a gitmesini engellemek, onlara yöneltilen yolsuzluklara ortak olmak anlamına gelmektedir. Oylamada yargılansınlar yönünde 'evet' oyu veren AKP'li vekiller için 'hainler' sıfatını uygun bulanlar çıkmıştır. Vicdanlarının sesine kulak verenlere 'hain' diyenler aslında büyük bir vicdansızlık yapmışlardır. AKP üyelerinin çoğunluğunu kendi atadığı Yüce Divan'a suçlanan bakanları göndermekten korkmuştur. Bunun seçim sürecinde sıkıntı yaratacağını düşünmüştür. AKP'nin bütün olarak ortalaması 'yolsuzluk var ama bize de vatandaş sandıkta oy verdi, bize bu yeter' demektedir."

Yeniçeri, gazetecilerin, dün TBMM Genel Kurulu'nda HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile arasında yaşanan tartışmanın hatırlatılması üzerine, "HDP'nin 'sokakları savaş alanına çevirin' dediğini ve yaşanan olaylarda 50'ye yakın vatandaşın yaşamını yitirdiğini" söylediğini ifade etti.

Kaplan'ın da konuyla ilgili bazı klasik söylemleri yinelediğini ifade eden Yeniçeri, şöyle devam etti:

"İstiklal Savaşı'nda omuz omuza vermiş, şehit düşmüş herkes bu toprakların sahibidir. Bu topraklar Türk milletine aittir. Türk milletine aidiyet hissiyle bağlı olan herkesindir bu topraklar. Bunun içerisinde Çerkez vardır, Gürcü vardır. Hepsi vardır. Bu ne demektir?  Bu topraklar üzerinden bir hak iddia ediyorsa onun canına okuruz biz. Herkes haddini, hesabını bilecek. Ama muhtemelen bu arkadaşlar Mustafa Kemal'i Sivas'ta tutuklamaya gelen İngiliz binbaşıyla beraber gelenleri temsilen söylüyorlar. Herhalde onlara da, Kürdistan Teali Cemiyeti'ne de toprak verecek halimiz yok."

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın yılbaşı gecesi Facebook hesabından yaptığı "hazret" kelimesini içeren paylaşımıyla ilgili soruya Yeniçeri, "Kutsal kavramlar kullanılırken dikkatli olmak gerekir. AK Parti kantarın topuzunu kaçırmıştır" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement