MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Yerel

MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi

MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde, 184 delegenin oyunu alan Mustafa Aydemir yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.

18.01.2015 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde, 184 delegenin oyunu alan Mustafa Aydemir yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki kongre, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Divan Başkanlığı seçimiyle başladı. Divan Başkanlığına oy birliği ile Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu seçildi.

Seçime geçilmeden önce ilk konuşmayı yapan MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Şensoy, Türkiye'nin 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyen liderinin öncülüğünde Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacı olduğunu belirtti. Şensoy, "Bu millet uyanacak, Türkiye'nin kalbi MHP'de atacak. 7 Haziran 2015 seçimleri kişileri tatmin etme değil, vatan kurtarma seçimi olacaktır. Vatan gittikten sonra hiçbir şeyin değeri kalmaz" dedi.

"DOĞDUĞUM DEĞİL DOYDUĞUM YERDE YAŞAMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDIĞIM BİLECİK"

MHP Bilecik Merkez İlçe Başkan Adayı Mustafa Aydemir, bu güzel şehirde Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptığı belirtti. Aydemir, "Bizleri yönetime layık gördüğünüz takdirde değerli yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla özverili bir şekilde hiç durmadan çalışmalara başlayacağımıza söz veriyorum. Köy ve mahalle gezileri yapacağız, köy ve mahalle temsilcilerini tespit edeceğiz, köy ve mahalle muhtarlıklarıyla diyalog içerisinde olup sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin fikir ve önerilerini alacağız. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler bizim için ve Türkiye için çok önemli, bunun bilincindeyiz. Türkiye'nin ve Bilecik'in MHP'ye ihtiyacı vardır. Bizler bu göreve talip olarak Bilecik'te ben ve yönetim kurulum üzerimize düşen görevi yapmak için harekete geçtik. Yönetimimizle birlikte siz değerli delegelerimizden görev istiyoruz, vereceğiniz bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza, partimizde yenisiyle eskisiyle birlik ve beraberliği sağlayacağımıza söz veriyoruz. Aday olan arkadaşlarıma da başarılar diler, kim kazanırsa kazansın kazananın Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu bilmesi gerekir. Bu sebeple kol kola çıkacağımızı ve tek yürek olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

"KONGRE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ DAVASI İÇİN İLERİ BİR ADIM OLACAK"

Diğer aday Mahmut Özbekar ise; yapılan bu kongrenin Türk milliyetçiliği davası için ileri bir adım olacağı belirtti. Özbekar, "Üzgünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp el ele vereceğimiz, her türlü ikbal kaygısından uzak, omuz omuza mücadele edeceğimiz gelecek günlere açılan temiz bir sayfa olacaktır. Çıktığımız bu yolda kırmayacağız, ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Hak yemedik, adaletsizlik etmedik, ülküdaşlarımızın gözünden yaş geldiğinde bizim gönlümüzden çığlıklar yükseldi. Davamıza ihanet etmedik. Ekmeğimizi bölüştük. Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz olmadı. Sayın Genel Başkan'ın yolundan sapmadık. Başbuğ Alpaslan Türkeş'i her 'Allah' sesinde andık, hatırladık. Kaşlarımız çatık da olsa gözlerimiz hep güldü. Çünkü hep milli iktidarı, milliyetçi büyük Türkiye'yi hayal ettik" diye konuştu.

"KADER ARKADAŞIMIZI, YOL ARKADAŞIMIZI HİÇ SATMADIK"

Kendisi hakkında "Ticaret bilmedi" diyenlere cevap veren Mahmut Özbekar, "Evet, ticaret bilmedik. Çünkü bir kere insan satmayı öğrenmeden başladık hayata. Hele kader arkadaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı hiç satmadık, yarı yolda bırakmadık. Bu sözlerim bu salonda bulunan ve partimize yeni gelmiş hatta gelmek üzere olan arkadaşlarımız içindir. Hoş geldiniz. Geldiğiniz yer burasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi sizin evinizdir, ocağınızdır. Bizi tanıyan dostlarımız bilir. Biz bu yuvanın ağırlığını iyi biliriz. Ben size iktidar meşalesini Bilecik'ten yakmak için söz veriyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene" dedi.

"BAYANLARA AZ YER VERİYORSUNUZ"

Son olarak söz alan MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ise, kongrelerde kaybedenin olmadığı belirterek, "Kazanan vardır, kazanan da Milliyetçi Hareket Partisidir. Kaybeden de bizim arkadaşımızdır. Ama bir tek şeyi buradan söyleyeyim, gördük arkadaşlarımızı, bayan adaylarınız az. Bayanlara az yer veriyorsunuz partimizde. İnşallah bundan sonra İl Başkanlığı var orada daha çok kardeşimizi görürüz diye düşünüyorum. Niye hükümet olmuşsunuz, insanların sorunları, şerefleri haysiyetleri, onurları yaşamaları sizlerin elinde. Siz sokakta kalan çocuktan da sorumlusunuz, orada kağıt mendil satan kadından da sorumlusunuz, Ermenek'teki o lastik ayakkabıyla olan Recep Amcadan da sorumlusunuz. Siz emeklilikle geçinemeyenlerden de sorumlusunuz. Okulu bitirip öğretmen olmuş ama 6 senedir bekleyenlerden de sorumlusunuz" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜYORUZ VE İKTİDAR YOLUNA GİDİYORUZ"

Milletvekili Şeker, sözlerine şöyle devam etti: "İktidara giden bir yürüyüş bu. Kimse yokken burada şimdi yavaş yavaş toparlanıyoruz, büyüyoruz ve iktidar yoluna gidiyoruz. Burada herkesin taşın altına elini koyması lazım. Hep beraber çalışmak lazım. Ben tekrar arkadaşlarımı kutluyorum. Onlara başarılar diliyorum. Bugün Bilecik kongresini de bitirip inşallah 15 Şubat'ta il kongremizi yapacağız ve ildeki kongrelerimizi bitireceğiz."

Konuşmaların ardından 2 adaylı kongrede seçime gidildi. Toplam 400 delegenin 331'i oy kullandı. 184 delegenin oyunu alan Mustafa Aydemir seçimi kazanarak yeni MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı oldu. Diğer aday Mahmut Özbekar 144 delegenin oyunu alırken, 3 oy geçersiz sayıldı. Yeni başkan ve yönetimi seçim sonrası toplu selamlama yaparak tüm delegelere teşekkür ettiler.

Kongreye MHP Milletvekili Şeker'in yanı sıra, MHP'li ilçe belediye başkanları, MHP eski ve yeni il, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement