MHP'den, Darıçayırı'nda Çimento Fabrikası'na Tepki - Son Dakika
Yerel

MHP'den, Darıçayırı'nda Çimento Fabrikası'na Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata, Darıçayırı'nda kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin, "Hiçbir gelişmiş ülke bu tip fabrikalara izin vermiyor" dedi.

23.08.2012 13:06  Güncelleme: 13:09

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Karasu ilçesi Darıçayırı Beldesi'nde kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin, "Hiçbir gelişmiş ülke bu tip fabrikalara izin vermiyor" dedi.

Beldede inceleme yapan Kutluata, fabrikanın bölge halkının sağlığını tehdit edeceğini iddia etti.

Kutluata, "Hiçbir gelişmiş ülke bu tip fabrikalara izin vermiyor. Yabancılar taşını, toprağını ve doğasını petrol kadar kıymetli görüyor. Çevre ve insana zararı olan fabrikaları bir bir kapatıyor" diye konuştu.

Türkiye'de çevreye zararlı çalışmaların ön planda olduğunu ileri süren Kutluata, çevreye zarar veren fabrikaların kapatılması gerektiğini kaydetti.

Kutluata, şunları söyledi:

"Çimento fabrikalarının ürettiği toz, atık gaz ve kimyasallar çevreyi, bitkileri, hayvanları, su havzalarını ve insanlarımızı tehdit altına almaktadır. Bunun dünyada acı örnekleri var. Göz göre göre Sakarya-ya ihanet edenler, Karasu'nun ciğerlerine hançer vuruyor. Elbette yatırım yapılsın, üretime güç gelsin, Türkiye üretsin ama böyle bir yatırım olmasın. Çimento fabrikasının kurulmasına onay verenler Sakarya'ya ihanet etmişlerdir."

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'den, Darıçayırı'nda Çimento Fabrikası'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement