MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak?

21.08.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Anayasal bir kurum olan sıkıyönetim istemek demokrasiye niye aykırı olsun?" ifadesini kullandı.

Karakaya, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, tarihinin en buhranlı dönemlerinden birini yaşadığını kaydetti.

Bölücü terör örgütünün, ülkenin özellikle bir kısmında can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini vurgulayan Karakaya, "20 Temmuz'dan bu yana 57 vatan evladının şehit olduğunu" belirtti. Yaşananlardan AK Parti iktidarını sorumlu tutan Karakaya, eleştirilerde bulundu.

AK Parti ve CHP'yi "milletin en kıymetli bir ayını heba etmekle" suçlayan Karakaya, MHP'nin sunduğu 4 maddelik "meşru talepler"in Türkiye için altın değerinde bir fırsat olmasına karşın AK Parti tarafından geri çevrildiğini ifade etti.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Şimdi Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin MGK'nın toplanması ve sorunlu bölgeler için sıkıyönetim talebine karşı çıkıyorlar. MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Anayasal bir kurum olan sıkıyönetim istemek demokrasiye niye aykırı olsun? Terör örgütü '2 ilde 10 ilçede özerklik ilan ettim' diyor; siz anayasal bir kurum olan sıkıyönetimi dillendirdi diye MHP'ye veryansın ediyorsunuz. Nedir sizin öneriniz? Sıkıyönetimin karşılığı neyi öneriyorsunuz bölgede? Özerklik mi, yoksa daha fazla şehit mi? Çözüm sürecinizin ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber gördük."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement