MHP Grupbaşkanvekili Vural, Hocalı Katilamı Bütün Dünyaya Duyurulmalı - Son Dakika
Güncel

MHP Grupbaşkanvekili Vural, Hocalı Katilamı Bütün Dünyaya Duyurulmalı

MHP Grupbaşkanvekili Vural, Hocalı Katilamı Bütün Dünyaya Duyurulmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakanın KCK'nın kurulmasından haberdar olup olmadığının sorulması gerektiğini belirterek, "Ben aracılığınız ile soruyorum."

25.02.2012 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakanın KCK'nın kurulmasından haberdar olup olmadığının sorulması gerektiğini belirterek, "Ben aracılığınız ile soruyorum. Ey Başbakan KCK'nin kurulmasından haber dar mıydın? Bu devlet bizim başımıza çorap örüyorsa bunu bilmemiz hakkımız değil mi? Hani bütün karanlıkları aydınlatıyorlardı bunlar?" dedi. Hocalı Katliamının sorumlularının bütün dünyada deşifre edilmesi geriktiğini de kaydeden Vural, "Hocalı katliamı insanlığın düştüğü acziyeti de ortaya koyan bir durum. Bize soykırım yalanını kabul ettirmek isteyenlerin aslında nasıl soykırımcı, nasıl katliamcı olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Sağlık eski bakanı Osman Durmuş ile birlikte partisinin Kırıkkale Merkez İlçe Kongresi'ne katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hocalı katliamıyla ilgili sorulan bir soruya Vural şu yanıtı verdi:

"Hocalı katliamı aslında insanlığın düştüğü acziyeti de ortaya koyan bir durum. Bize soykırım yalanını kabul ettirmek isteyenlerin aslında nasıl soykırımcı, nasıl katliamcı olduğunu ortaya koyuyor. O bakımdan devletime de sesleniyorum. Bu katliamın sorumlularını bütün dünyada deşifre etmeli, Türk milletine yapılan katliamlarda bu vesile ile hatırlatılmalı. Bizim tarihimizde Allaha şükür katliamlar, soykırımlar yoktur. Ama insanlığa soykırımı ve katliamı hediye eden batı medeniyeti, bugün gelip bu milletimize bu kara lekeyi sürmek gibi bir gaflete de düşmektedir. O bakımdan Hocalı katliamını hatırlamak da, hatırlatmak da bizim görevimiz, devletimizin görevi. 20 yıl önce Hocalı'da bir katliam yapıldı. ve insanlık görmedi, batı medeniyeti görmedi. Bugün aziz milletimize işlemediği suçları, bir soykırım safsatasıyla yapıştırmak isteyenler şurada 20 yıl önceki bir hocalı katliamını görmüyorlar."

PKK İLE PROTOKOL YAPILDI

Terör örgütü PKK ve şehir yapılanması KCK ile ilgili sorulan bir soruya ise Vural, "Ben aracılığınız ile soruyorum. Nerdesin ey basın nerdesiniz. Şu soruları sorun, ey Başbakan KCK'nin kurulmasından haberdar mıydın? Sorun, özel Kürdistan protokollerini sorun, bunu bilmeye hakkımız yok mu? Soruyorum size biz vatandaş değil miyiz? Bu devlet bizim başımıza çorap örüyorsa bunu bilmemiz hakkımız değil mi? Hani bütün karanlıkları aydınlatıyorlardı bunlar. Bunları öğrenmek istiyorum. Bunların PKK'nın polis gücü olarak kabul edilip edilmediğine dair protokolü öğrenmek istiyorum. Islak imza nerede? Ben bu ses kayıtları nerede? Onları öğrenmek istiyorum. Onun için hep beraber bu soruların cevaplarını öğrenelim. Var mı yok mu milletimiz tercihini yapsın. Niye bu soruları soramıyoruz. Bir devleti yönetenlerin bu devletin birlik, beraberlik bütünlüğünü bozma hakkı var mıdır. Onun için hep beraber gerçekleri hakikatleri soralım ve sorgulayalım" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ PKK İLE ANLAŞMA YAPILDI

AKP'nin seçimlerde önce PKK ile ateşkes anlaşması yaptığını iddia eden Vural, şunları söyledi:

"Gidip PKK ile görüşerek, 'Yahu seçimlere kadar ateşkes yapalım. Yoksa MHP yükseliyor' diye. Böyle bir kalleş oyun olabilir mi? AKP'ye CHP'ye SP'ye oy verenlerin hepsi bizim kardeşimiz. Ama bu partileri yönetenler PKK ile işbirliği yaparak MHP üzerine tuzak kuruyorsa oyun oynuyorsa, herkes elini vicdanına koysun. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum desin. 'Lanet olsun. Benim MHP ile mücadele etmem için PKK ile işbirliği yapmayı lanetliyorum' demesini bekliyorum ben. Onun için AKP'nin yıkım koordinatörü kılavuzları var. Hedonist Ömer Çelik, şeytanla görüşürüm diyen Hüseyin Çelik. Bu insanların kılavuzluğunda Türkiye kötü bir noktaya gidiyor. Dünyanın neresinde var. Bir devlet, hükümet gidecek PKK ile masa kuracak, 'seçimler çok önemli, seçimlere kadar gelin bir ateşkes yapalım' diyerek pazarlık yapacak. Böyle bir şey nasıl içimize sinebilir." - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Grupbaşkanvekili Vural, Hocalı Katilamı Bütün Dünyaya Duyurulmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement