MHP'li Yeniçeri'den İç Güvenlik Paketi Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri'den İç Güvenlik Paketi Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin olarak, "Getiremezler, getirdikleri andan itibaren Türkiye’de yeni bir sistem devreye girecektir, parlamento anlamını yitirecektir.

06.02.2015 15:26

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin olarak, "Getiremezler, getirdikleri andan itibaren Türkiye'de yeni bir sistem devreye girecektir, parlamento anlamını yitirecektir. Demokratik hak ve özgürlükleri sınırlandıran hükümler içeriyor" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında elektrik faturalarında artış iddialarına dikkat çekerek, "Elektrik ve su faturalarını vatandaşlar taşıyamaz hale gelmiştir. İstanbul'da daireler ortalama 350-700 TL arası doğalgaz, 120-500 TL arası kayıp-kaçak bedelli elektrik faturası geliyor. 2014 yılında petrol fiyatlarının 115 dolara çıkması gerekçesiyle doğalgaza yüzde 9'luk zam yapılmış ve doğalgazın metreküpü 1 lira 3 kuruşa çıkmıştır. Şu anda uluslararası piyasada petrol 55 dolardır. Son aylarda dünyada petrol ve doğalgaz fiyatları taban yaptı. Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarına kısmen yansırken, doğalgaz fiyatları ise bu düşüşten hiç etkilenmediği gibi bir de üstüne zam yapıldı" şeklinde konuştu.

TMSF tarafından Bank Asya'ya el konulması ile ilgili değerlendirme yapan Yeniçeri, "İktidar tarafı Bank Asya operasyonunun hukuki olduğunu söylemekten başka bir şey yapmıyor. Bank Asya operasyonunun hukuki değil, iktidarın paranoyası sonucudur" diye konuştu.

İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen ve gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin olarak ise Yeniçeri, "Bana göre İç Güvenlik Paketi görüşülemeyecek. İç Güvenlik Paketi'ni getiremezler. Getirdikleri andan itibaren Türkiye'de yeni bir sistem devreye girecektir, parlamento anlamını yitirecektir. Demokratik hak ve özgürlükleri sınırlandıran hükümler içeriyor. Bu paket güvenlik sağlamaya değil, Türkiye'nin bir bölümünde meydana gelen fiili duruma karşı batıda meydana gelecek gösteriyi engellemek, sindirmek, baskı altına almak için getiriliyor. PKK için, KCK için getirilmiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri'den İç Güvenlik Paketi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement