MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası

Esenyurt'ta, 26 Ocak 2014 tarihinde MHP seçim irtibat bürosu açılışındaki silahlı saldırıda İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddia edilen 6'sı çocuk yaşta 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

15.01.2015 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta, 26 Ocak 2014 tarihinde MHP seçim irtibat bürosu açılışındaki silahlı saldırıda İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddia edilen 6'sı çocuk yaşta 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, suç tarihinde 18 yaşın altında olan sanıklar B.A. ve C.B. ile Mehmet Arslan ve Abdullah Yılmaz katılırken, davanın tek tutuklu sanığı olan Sinan Arslan tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi.

Duruşmaya, olayda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın eşi Özlem Akyıldız, kızı Nebahat Çobanoğlu, kızkardeşi Nermin Akyıldız ve ağabeyi Mustafa Akyıldız ile müşteki mağdurlar Ercan Kamil Tanrıverdi, Cihan Köç, Ramazan Türkmen, Özkan Can, Kemal Sağsöz, Soner Özcan ve Gencay Yılmaz ile avukatları katıldı.

Suç tarihinde 6 sanığın çocuk yaşta olmasını gerekçe göstererek basın mensuplarını ve izleyicileri duruşmaya almayan mahkeme heyeti, MHP'yi temsilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yıldırım'ın duruşmayı izlemelerine izin verdi.

TUTUKLU SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

İddianamenin okunmasının ardından, davanın tek tutuklu sanığı Sinan Arslan'ın sorgusu, tutuklu bulunduğu cezaevinden video-konferans yöntemi ile alındı. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile sorgusu yapılan Arslan, olay sırasında kimseye ateş etmediğini, PKK ile de hiçbir ilgisinin olmadığını savundu. Olayı, sanıklardan Abdullah Yılmaz'ın telefonu üzerine öğrendiğini kaydeden Arslan, "Abdullah oğlum B.A.'nın kavga ettiğini söyledi. Olay yerine gittim, karşılıklı taş atma vardı. Oğluma bağırdım, ancak beni duymadı, kalabalığın içine girdi. Ben de peşinden gittim, elimde 50 santimlik bir sopa vardı. Bu arada elinde boru ile birisi bana vurdu, ben de bu şahsa sopa ile vurdum. Bunun üzerine kalabalık benim üzerime çullanarak bana vurmaya başladı. Ben de yere çöküp kafamı korumaya başladım. Bu sırada belli belirsiz bir el silah sesi duydum. Silah sesinden sonra bana saldırının şiddeti azalınca oradan kurtuldum. Oğluma baktım, göremeyince eve gittim. Eşim oğlumun karakola götürüldüğünü öğrenmiş. Benim yüzüm yaralandığı için Bağcılar Araştırma Hastanesi'ne gittim, yüzüme 12 dikiş attılar. İki kaburgam kırılmıştı. Beni hastaneye götüren abim Mehmet Arslan'ı polis aradı. Abim de yerimizi söyledi. Karakolda bir kişinin öldüğünü öğrendim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Olay sırasında üzerimde olan elbiseleri polis evimden aldı" dedi.

TUTUKSUZ SANIK: 'SİLAH SESİ DUYMADIM'

Sorgusu yapılan tutuksuz sanıklardan Abdullah Yılmaz ise olay yerinde olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Tutuksuz sanıklardan Mehmet Arslan da, yeğeni B.A.'nın kavga ettiğini eşinden öğrendiğini, hemen olay yerine gittiğini belirterek, "Olay yerine gittiğimde kardeşim Sinan Arslan'ın kalabalık içinde darp edildiğini gördüm. Hemen yanına giderek engellemeye çalıştım, ancak bana da vurmaya başladılar. Kafama sert bir darbe aldım. Herhangi bir silah sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Ben kimseye vurmadım. Bende silah ve sopa yoktu. Silahım yoktur. PKK ile de herhangi bir ilgim yoktur. Herhangi bir partiye sempati veya antipati taşımamaktayım" dedi.

17 YAŞINDAKİ SANIK B.A.: ŞOFÖR ARAÇTA KAFAMA SİLAH DAYADI

Olay tarihinde 17 yaşında olan tutuksuz sanıklardan B.A. ise olay sırasında arkadaşları ile dolaştığını ifade ederek, "Bir ara arkadaşlarımızdan F.P. yanımızdan ayrılmıştı. Döndüğünde darp edilmişti. MHP'nin seçim otobüsünü göstererek, 'Buradaki şahıslar beni dövdü' dedi. Biz de açılışın yapıldığı seçim irtibat bürosuna gittik. Bize saldırdılar, kaçtık. Dayım Abdullah Yılmaz'ın oturduğu apartmanın boşluğuna sığındık. Eve gitmek için oradan çıktığımızda tekrar saldırıya uğradık. Bana odun parçaları ile vurdular, yaralandım. Daha sonra beni bir araca koydular. 5 kişiydiler. Aracın şoförü kafama silah dayadı. Hastanenin arkasına götürdüler. Orada polise teslim ettiler. Denk mi geldi, yoksa bu şahıslar mı beni polise teslim etmek istedi, bilemiyorum. Teslim ettikleri sırada darp etmeye devam ettiler. PKK ile herhangi bir ilgim yoktur" diye konuştu.

Duruşmaya katılan çocuk sanıklardan C.B. de, olay tarihinde arkadaşları ile gezerken F.P.'nin darp edildiğini savunarak, "MHP seçim minibüsünden inen 3 kişinin darp ettiğini söyledi. F.P. düşünce olarak MHP'lidir. Elinin üzerinde ay-yıldız dövme vardır. Neden dövdüklerini sormak için seçim bürosuna gittik. Kalabalık bir grup üzerimize gelmeye başladı, biz taş atarak karşılık verdik. Onlar kalabalık olduğu için kaçmaya başladık. Sonra ara sokaklara girerek kaçtım. Arandığımı duyunca gidip polise teslim oldum. Suçlamayı kabul etmiyorum, PKK ile ilgim yoktur" dedi.

MÜŞTEKİ MAĞDUR: CENGİZ İLE KEMAL'İ PEŞ PEŞE VURDU

Müşteki mağdurlardan Cihan Köç, olay günü parti aracıyla seçim irtibat bürosuna gittiklerini belirterek, "Araçta maktül Cengiz Akyıldız da vardı. Yolda çocuklar otobüsümüze taş attı, ancak biz durup bakmadık, hızla seçim bürosunun olduğu yere gittik. Şu anda huzurda bulunan küçük sanıkların da bulunduğu küçük bir grup taş atmaya başladı" dedi.

Bu çocukların bir süre sonra daha kalabalık bir şekilde geri döndüklerini kaydeden Köç, "Bu kez yaşı büyük sanıklar da vardı. Sanık Sinan Arslan'ın elinde silah vardı. Arkasında sanık Abdullah Yılmaz vardı. Sanık Sinan elindeki tabancanın kurma kolunu çekip bırakıyordu. Tutukluğu gidermek için yaptığını anladım. Daha sonra benim 2 metre kadar gerimde bulunan Cengiz Akyıldız'ı hedef alarak bir el ateş etti. Daha sonra öbür yanımda bulunan Kemal Sağsöz'e bir el ateş etti. Cengiz ile Kemal'i peş peşe vurdu. 'Vurun, elindeki silahı alın' diye bağırdım. Eline vurdular, silah yere düştü. Silahı yerden kimin aldığını bilmiyorum. Çocuk sanıklardan B.A.'yı yakalayıp otobüs şoförü Hamit Kunt'a teslim ettim" dedi.

'HEDEF ALARAK ATEŞ ETTİ'

Mağdur müştekilerden Ramazan Türkmen de, Sinan Arslan'ın elinde silah ve sopa gördüğünü, Cengiz Akyıldız ve Kemal Sağsöz'ü hedef alarak vurduğunu belirterek, "15-20 kişi taşla saldırıyordu. 'Biji Apo' sloganları duydum. Daha sonra başımdaki kanı yıkamak için büroya girdim, o arada bayılmışım" dedi.

Mahkeme, iddianamede, PKK'ya üye olmamakla birlikte örgüt adına hareket etmekle suçlanan sanıkların, PKK ile bağlantılı eylemlere katılıp katılmadıklarının Terörle Mücadele Şubesi'ne sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

385 POLİS GÖREV ALDI

Duruşmanın görüldüğü Bakırköy Adalet Sarayı'nde sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önemleri alındı. 385 resmi ve sivil polisle güvenlik sağlanırken, 4 TOMA da adliyenin bahçesinde hazır bekletildi.

İDDİANAMEDEN...

Cengiz Akyıldız'n ölümü üzerine başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimler öncesi MHP Esenyurt İlçe Örgütü'nün açılışını yaptığı seçim irtibat bürosunun 26 Ocak 2014 tarihinde bazı çocukların taşlı saldırısına uğradığı belirtildi. 6'sı çocuk 10 kişinin PKK'ya üye olmamakla birlikte örgüt adına hareket etmekle suçlandığı iddianamede, çocuklar için Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza'da, 4 yetişkin için de Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Çocuklar O.K., B.A., C.B., B.Ö., F.P. ve V.K., "Kasten adam öldürmeye iştirak", "Kasten yaralama" ve "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından 39 yıla kadar, Sinan Arslan, Mehmet Arslan, Abdullah Yılmaz ve Emin Yılmaz'ın da "Kasten adam öldürmek", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Ruhsatsız silah taşımak"tan müebbet ve 52 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, 6 çocuğun Cengiz Akyıldız'ın katıldığı seçim irtibat bürosunun açılışı sırasında MHP seçim otobüsüne taş atarak olayı başlattığı belirtildi. Olayın büyümesi ile bu çocukların ailelerinin de kavgaya karıştığı belirtilen iddianamede, taşlı, demir çubuklu, testereli, silahın kullanıldığı kavgada Cengiz Akyıldız'ın aldığı kurşun yarası ile öldüğü hatırlatıldı.

Kemal Sağsüz'ün de aldığı kurşun yarası ile yaralandığı kaydedilen iddianamede, 6 kişinin de bıçak, testere, demir çubuklarla yaralandığı ifade edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement