Midyat'ta aralarında husumet bulunan aileler barıştı - - Son Dakika
Kültür Sanat

Midyat'ta aralarında husumet bulunan aileler barıştı -

Midyat ilçesinde geçen ay iki aile arasında meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı husumet barış yemeği ile son buldu.

04.09.2014 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat ilçesinde geçen ay iki aile arasında meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı husumet barış yemeği ile son buldu.

Çelik ve İşler ailesinde başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu iki kişinin yaralanması ile başlayan husumet, eski Mardin Milletvekili Veysi Şahin'in ve bazı kanaat önderlerinin girişimi ile sona erdi.

Veysi Şahin'in Ulucami Mahallesindeki evinde düzenlenen barış yemeğine Çelik ve İşler ailelerinin yanı sıra Mardin Vali Vekili Ali İkram Tuna, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun katıldı.

Mardin Vali Vekili Tuna, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, barış yemeğinin tüm sorunların çözümüne vesile olmasını diledi.

Tüm sorunların konuşularak ve uzlaşılarak barış içerisinde çözülmesi dileğinde bulunan Tuna, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Eski Mardin Milletvekili Şahin, iki aile arasında meydana gelen kavgada can kaybının yaşanmamasının sevincini yaşadıklarını ifade ederek, emeklerini geri çevirmeyerek barışmayı kabul eden iki aileye sağlanan barışın hayırlı olmasını diledi.

İl Müftüsü Coşkun da, insanlar arasında kavgaların meydana gelebileceğini ancak önemli olanın kavgalı tarafların ikna edilerek barıştırılması olduğunu anlattı.

Barışa aracılık edenlerin büyük sevap aldığını vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

"Aramızdaki sevginin, sulhun, barışın, bu güzelliğin daim olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor iki taraftan da Allah'ın razı olmasını diliyorum. Allah cennette bizleri kardeş eylesin. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu barışın tüm dünyadaki barışa vesile olmasını dileriz."

Okunan duaların ardından iki ailenin bireyleri kucaklaştı.

Tören barış yemeği ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Midyat'ta aralarında husumet bulunan aileler barıştı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement