Midyat'ta Kütüphan-E Projesi Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Kütüphan-E Projesi Büyük İlgi

Ülkemizde "Kütüphan e Türkiye" adı altında uygulanan proje Midyat İlçe Halk Kütüphanesine olan ilgiyi artırdı.

23.09.2014 14:45

Ülkemizde  "Kütüphan-e Türkiye" adı altında uygulanan proje Midyat İlçe Halk Kütüphanesine olan ilgiyi artırdı.

Midyat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Masum İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada hanımlara ve esnafa düşük düzeyde veya hiç bilgisayar kullanmasını bilmeyen erişkin bireylere, temel bilgisayar kullanımı ve e- devlet üzerinden bilgi ve bilgiye erişimde bilgisayar ve internetin avantajlarını kullanmasını öğrettiklerini söyledi.

Kütüphan-e Türkiye" projesi sayesinde yaz döneminde dahi kütüphanemize ilgiyi artırdığını belirten İnci, şunları kaydetti:

"Vatandaşların e-devlet uygulamalarına katılmaları ile toplumun hayat standardında gelişme sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer "kapı" niteliğindedir. Bilgi ve İletişim Teknolojileri imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde ücretsiz eğitimlerinin verilmesi, vatandaşların kütüphaneye olan ilgisi artırdı. Daha önce kütüphaneye 5-6 kişinin gelirken proje sayesinde artık günü birlik onlarca kişi gelmeye başladı. Ortalama günde yüz kişi kütüphanemizden yararlanıyor. Ayrıca kütüphanemiz onarılarak yeni modern yüzü sayesinde kütüphanemize olan ilgi artırmasına neden oldu. Personelimiz özverili çalışması ile soru ve sorunların çözülmesinde yardımcı oluyoruz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Kütüphan-E Projesi Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement