Midyat'taki Suriyeli Sığınmacıların Buruk Bayramı - Son Dakika
Güncel

Midyat'taki Suriyeli Sığınmacıların Buruk Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli sığınmacılar güvenlik elemanları ile bayramlaşması Şeker ve kolonya ikramı, Suriyeli çocuklar bayramlaşırken -Çadırları ziyaret ederlerken Mırra ve geleneksel tatların ikramı Suriyeli Nidal Katrip Arapça açıklaması -Musa El Bakur'un konuşması, Kamp Müdür Yardımcısı, Veysi Altunkaynak'ın açıklaması, Emine Said in konuşması, çadırdan ve çadır kentten görüntüler Midyat'taki Suriyeli sığınmacıların buruk bayramı Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelip Mardin'in Midyat ilçesindeki kampa yerleşen Suriyeliler bayramı buruk karşıladı.

06.07.2016 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli sığınmacılar güvenlik elemanları ile bayramlaşması

Şeker ve kolonya ikramı, Suriyeli çocuklar bayramlaşırken

-Çadırları ziyaret ederlerken

Mırra ve geleneksel tatların ikramı

Suriyeli Nidal Katrip Arapça açıklaması

-Musa El Bakur'un konuşması, Kamp Müdür Yardımcısı, Veysi Altunkaynak'ın açıklaması, Emine Said in konuşması, çadırdan ve çadır kentten görüntüler Midyat'taki Suriyeli sığınmacıların buruk bayramı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelip Mardin'in Midyat ilçesindeki kampa yerleşen Suriyeliler bayramı buruk karşıladı.

Akçakaya Mahallesinde ki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) kurulan barınma merkezinde yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacılar, hazırladıkları tatlıları birbirlerine ikram etti.

Kampın Müdür Yardımcısı Veysi Altunkaynak, sığınmacılarla bir aile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, kampta buruk bir bayram olduğunu ancak her şeye rağmen bayramı sığınmacılarla birlikte geçirdikleri için mutlu olduğunu dile getirdi.

Sığınmacılardan Nidal Katrip ise bayramın Suriye halkına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Katrip, "Bir an önce savaşın bitmesini ve ülkemize geri dönmek istiyoruz. Allah Türk hükumetinden ve halkından razı olsun." dedi.

Sığınmacı Emine Said de, gelecek bayramı akrabalarının yanında kutlamayı istediğini belirterek, Suriye'de yaşanan savaşın bir an önce sona ermesini istedi.

Midyat\'taki Suriyeli Sığınmacıların Buruk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Midyat'taki Suriyeli Sığınmacıların Buruk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement