Milletlerarası Anlaşmalar - Son Dakika
Güncel

Milletlerarası Anlaşmalar

Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye ile Sudan, Makedonya, Benin ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşmaların onaylanmalarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

19.04.2014 11:45

Türkiye ile Sudan, Makedonya, Benin ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşmaların onaylanmalarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye ve Sudan hükümeti arasında "12 Kasım 2013" tarihinde Ankara'da imzalanan "Kamu Yönetimi Alanında İşbirliği Konulu Mutabakat Muhtırası", kamu yönetiminin yeniden yapılandırılması, stratejik yönetim, düzenleyici reform, e-Devlet, kamu hizmetlerinin sunulmasında kalite ve verimliliğin geliştirmesi, bürokrasinin azaltılması gibi çeşitli konularda iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir dizi faaliyet düzenlenmesini öngörüyor.

Türkiye ile Makedonya arasında 27 Haziran 2013'te imzalanan "Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı" ise bitkisel üretim ve bitki koruma, ham yaprak tütün üretimi ve işlenmesi, hayvancılık, balıkçılık, su ürünleri yetiştiriciliği, organik tarım, kırsal kalkınma, sulama ve yayım hizmetleri, tarım alanında ortak girişimlerin teşvik edilmesi gibi çeşitli konularda iki ülke arasında işbirliğini hedefliyor.

Türkiye ve Benin arasında 11 Aralık 2013 tarihinde Ankara'da imzalanan "Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Karşılıklı Vize Muafiyetine İlişkin Anlaşma", diplomatik pasaport sahibi her iki ülke vatandaşlarının 90 güne kadarki seyahatleri için vize zorunluluğu kaldırıyor.

Türkiye ile Birleşmiş Milletler'i (BM) temsil etmekte olan Birleşmiş Milletler Çevre Programı arasında, 24 Ekim 2013'te Naiobi'de imzalanan "Barselona Sözleşmesi" olarak da bilinen " Akdeniz'in Deniz Çevresi ve Kıyı Alanlarının Korunması Sözleşmesi ve Protokolleri 18. Taraf Ülkeler Toplantısı"nın organizasyonuna ilişkin anlaşmanın" onaylanması Bakanlar Kurulu'nca 10 Şubat 2014'te kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletlerarası Anlaşmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement