Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Seçim öncesi bir kısım çevrelerin, 'AK Parti Mersin'de 3. parti olacak, 2 milletvekili çıkaracak' gibi söylemlerine rağmen 2011 genel seçimlerinde birinci olan, 2014 yerel seçimlerinde de üçüncü olan partimiz, 7 Haziran'da 278 bin 570 oy alarak ikinci parti olmuştur" dedi.

15.06.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Seçim öncesi bir kısım çevrelerin, 'AK Parti Mersin'de 3. parti olacak, 2 milletvekili çıkaracak' gibi söylemlerine rağmen 2011 genel seçimlerinde birinci olan, 2014 yerel seçimlerinde de üçüncü olan partimiz, 7 Haziran'da 278 bin 570 oy alarak ikinci parti olmuştur" dedi.

Taşpınar, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının milletin geleceği adına hayırlı olmasını diledi.

2002 yılından bu yana 9 seçim gerçekleştirildiğini anımsatan Taşpınar, partisinin 4. genel seçimde açık farkla birinci parti olmayı başardığını ve 13 yıldır tek başına iktidarda olmasına rağmen milletin desteğiyle yılmadan, usanmadan, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden asla taviz vermeden yoluna devam ettiğini belirtti.

Partisinin 7 Haziran genel seçimlerinde diğer partilerin hedef olarak bile gösteremediği yüzde 41 oy aldığını ancak seçim sistemi gereği tek başına iktidar olamadığını kaydeden Taşpınar, şöyle devam etti:

"Koalisyon ile ilgili genel merkezimiz gerekli görüşmeleri yaparak, Türkiye'mizin geleceği adına en doğru kararı verecektir. Mersin AK Parti olarak 2011 yılında yüzde 32 olan oyumuz, 2015 de yüzde 27'ye gerilemiş olmasına rağmen, 2011 yılında Türkiye oranıyla Mersin oranı arasında 17 puan olan fark, 14 puana düşmüştür. Seçim öncesi bir kısım çevrelerin 'AK Parti Mersin'de 3. parti olacak, 2 milletvekili çıkaracak' gibi söylemlerine rağmen, 2011 Genel Seçimlerinde birinci olan, 2014 yerel seçimlerinde de üçüncü olan partimiz 7 Haziran da 278 bin 570 oy alarak ikinci parti olmuştur."

Taşpınar, aynı zamanda Toroslar, Erdemli, Mut ve Bozyazı ilçelerinde birinci parti olduklarını anlattı.

Seçim süresince MHP ve CHP'nin ellerinde bulunan tüm belediye imkanlarını kullanarak kendilerine haksız avantaj sağladığını iddia eden Taşpınar, "Biz ise Mersin AK Parti olarak seçim sürecinde tüm mücadelemizi yasalar çerçevesinde ve hukuki yollardan yaptık. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 60 ve 61. maddelerini ısrarla ihlal eden ve bu arada çevre kirliliğine de yol açan partilerle hukuki yollardan mücadele ettik" dedi.

Taşpınar, HDP'nin ise seçimden önceki birkaç ay ve seçim günü özellikle doğu ve güneydoğulu seçmenler üzerinde çok yoğun tehdit ve şantajla baskı yaparak vatandaşların özgür iradesinin sandığa yansımasını engellediğini öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement