Milletvekili Genel Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçimleri

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, resmi olmayan sonuçlara göre, partilerinin kentten 5 milletvekili çıkarmayı garantilediğini belirtti.

07.06.2015 23:59

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, resmi olmayan sonuçlara göre, partilerinin kentten 5 milletvekili çıkarmayı garantilediğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İl Başkanı Göksel, AK Parti Samsun milletvekili adayları Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt ve üyeler, seçim sonuçlarını parti binasında takip etti. Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Bakan Kılıç, karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Göksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hakem millet. Millet oyunu verdi. Türkiye genelinde de oy oranımız düştü, Samsun'da da düştü. Bunun sonucunda da milletin kararını gördük ve buna saygı duyuyoruz. Buna söylenecek bir şey yok. Milletimiz ne diyorsa doğru diyordur. Takdir milletimizindir" dedi.

Göksel, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin Samsun'dan 5 milletvekili çıkarmayı garantilediğini kaydetti.

CHP

CHP İl Başkanı Dinçer Soylu da parti binasında yaptığı açıklamada, oy sayımının sürdüğünü ancak mevcut duruma göre partisinin 2 milletvekilliği kazandığını belirtti.

Samsun'da oylarını artırdıklarını ancak istedikleri milletvekili sayısına ulaşamadıklarını bildiren Soylu, "Ancak seçimin sevindirici tarafı ülkenin AK Parti'den kurtulmuş olmasıdır. Bu millet AK Parti'den inşallah tamamen kurtulur ve CHP iktidarıyla huzura kavuşur" değerlendirmesinde bulundu.

Partilerinin Samsun'dan birinci sırada Kemal Zeybek, ikinci sırada Hayati Tekin'i aday gösterdiğini anımsatan Soylu, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin 5, CHP'nin 2 ve MHP'nin 2 milletvekilliği kazandığını aktardı.

Hayati Tekin ise CHP'nin AK Parti ile koalisyonunun söz konusu olamayacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement