Milletvekili Işık, Yeni Hastaneyi İnceledi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Işık, Yeni Hastaneyi İnceledi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, yapımı tamamlanan yeni Muş Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

12.12.2014 13:06  Güncelleme: 13:18

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık,  yapımı tamamlanan yeni Muş Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Halis Saltık ve partililerle hizmet vermeye başlayan hastaneyi ziyaret eden Işık, çalışmalar hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin hizmete girmesinin sevindirici olduğunu belirterek, insanların artık daha güzel ve modern sağlık kuruluşlarında tedavi olmayı istediğini söyledi.

İhtiyaçların sonsuz olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Vatandaşın hizmetine ne sunarsanız daha büyüğü isterler. Muş'un 100 yıllık sağlık problemi, bu hastanenin açılmasıyla büyük ölçüde çözüldü. Hastanenin bitişiğindeki boş alanda 150 yataklı bir ek bina yapılması için Sağlık Bakanlığı'na talepte bulunduk. Ek bina 2015 yılı programına alındı. İlçelerimize 5 hastane yapıldı. İlimizde sağlık alanında ciddi çalışmalar yapıldı. Hastanenin hizmete girmesiyle sevk önlenecek ve vatandaş daha rahat şekilde tedavi edilecek. Uzman hekim sıkıntımız yok. Her dalda 2 uzman hekim görev yapıyor. ilçemizde ameliyatlar gerçekleşiyor. Bu büyük bir ilerleme ve sağlık açısından büyük bir adım."

3 ile 4 yıl içinde merkez ve ilçelerde hastanelerin açılmasının Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş bir hizmet olduğunu bildiren Işık, bundan sonra hastaneye alınacak personel için noter huzurunda kura çekimi yapılacağını ifade etti.

Işık, "Yönetim hangi şartlarda personel alımı gerçekleştiriyorsa, o şartları belirleyecek. Noter huzurunda kura çekimi yapılarak personel alımı gerçekleşecek. Bu açıdan kimsenin onuruyla oynanmayacak ve iftira atmanın önüne geçilecek" dedi.

Hastaneyi inceleyen Işık, ardından tedavi gören hastalarla görüştü. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Işık, Yeni Hastaneyi İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement