Milletvekili Şahin: PKK'nın Nesli Tükenene Kadar Mücadele Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Şahin: PKK'nın Nesli Tükenene Kadar Mücadele Edeceğiz

Milletvekili Şahin: PKK\'nın Nesli Tükenene Kadar Mücadele Edeceğiz

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edecek" dedi.

05.08.2015 18:17  Güncelleme: 20:31

Son günlerde artan terör saldırıları karşısında başlatılan operasyonlara değinen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edecek." açıklamasında bulundu.

"KÜRT OLDUĞUNU İDDİA EDEN ÖRGÜT"

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, son dönemde artan terör saldırıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin, "Bölgede yasal olmayan ve o bölge insanları üzerinde bugüne kadar emelleri olanlar maalesef kendilerinin Kürt olduğunu iddia ederek o bölge insanlarının duruş ve inanışları ile yaşantıları ile kültürel yapıları ile hiçbir zaman için bağdaşmayan bir terör örgütünün şuan da tekrar silahlı mücadeleye başladıkları günlerdeyiz" şeklinde konuştu

"ERDOĞAN'IN DİK ÇIKIŞI NETİCESİNDE SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU"

2013'de Nevruz bayramı ile başlayan çözüm sürecinin Haziran ayı itibariyle yürürlüğe girdiğini belirten Milletvekili Şahin, "Amacımız o bölgede akan kanın durması, analarımızın gözlerinin yaşının silinmesi,kesinlikle bir daha akmaması ve o delikanlı Mehmetlerimizin bedenlerinin ve kanlarının o topraklara düşmemesi için gerçekten baldıran zehri içmeye hazırım diyen o günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o dik çıkışı neticesinde süreç başlamış oldu.

"KARŞILIKLI VERİLEN BİR TAAHÜTLER VAR"

Karşılıklı verilen bir takım taahütler var iken ama yine bu alçaklar hiçbir zaman için sözlerinin eri olmadılar,mertçe davranmadılar yine namertçe sinsi planlarını devreye koydular. Devlet ve hükümet olarak bizler üzerimize düşeni yaparken onlar maalesef el altından dağa insan devşirmenin gayreti içerisinde oldular" dedi.

"PKK VE HDP VAATLERİNİN HİÇ BİRİNİ YERİNE GETİRMEDİ"

AK Parti olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok atılım gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Şahin, 2014 yıllarının başında PKK ve bunun siyasi uzantısı olduğunu savunduğu HDP ile birlikte vaatlerinin hiç birini yerine getirmediğini söyledi.

2014 yılından sonra bugüne kadar bin 255'ten fazla terör olayının cereyan ettiğini ifade eden Şahin, Kobane saldırısının da bahane edilerek bir çok sivilin hedef alındığının altını çizdi.

"SURUÇ SALDIRISININ ALTINDA ŞAİBE VAR"

Şanlırurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının altında halen şaibe olduğunu ifade eden Şahin, "Kesinlikle o bölgede o güne kadar HDP ve PKK'dan habersiz bir sineğin dahi uçmasına izin verilmezken orada kimliği bilinen bir canlı bombanın gelip de aralarına girmesini şahsen biraz sorgulamak gerekiyor. ve oraya taşınan 300'den fazla gencin hangi amaçlarla nereye gittikleri de bugün hala tartışma konusu. Ama orada 30'dan fazla gencin katledildiği günün hemen ertesi günü cenazeler üzerinde yine bir takım rantlar elde etmek için bazı marjinal terör örgütlerinin uğraştığını gördük" diye konuştu.

PKK IŞİD'İN EN AZ YÜZ MİSLİNDEN DAHA ALÇAK"

Suruç katliamının bahane edilerek AK Parti'yi IŞİD ile özleştirilmek istenildiğini kaydeden Şahin, "Biz İŞİD ne kadar cani ise ne kadar alçaksa, PKK'da onun en az yüz mislinden daha alçak ve kalleş. Bunların tümünü biz defalarca söylememize rağmen öküz altından buzağı ararcasına cahilce AK Parti ve ya Türkiye Cumhuriyeti'ni IŞİD ile özleşleştirecek bir takım söylemlerle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama biz bütün bu iddiaları ret ediyoruz. Şuanda yapmış olduğumuz operasyonlar ile PKK'ya ne kadar karşıysak IŞİD denilen terör örgütüne de aynı şiddetle karşı olduğumuzu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"NESİLLERİ TÜKENENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Terör örgütleri ile etkin mücadeleye devam edeceklerini belirten Şahin, "Bu süreçte PKK'nın sonu gelene kadar, dağdaki teröre bulaşanların nesilleri tükenene kadar mücadelenin devam edeceğini belirmek istiyorum" dedi.

"TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLER İLE ASLA YOL ALMAYACAĞIZ"

Teröre karşı başlatılan operasyonların sonuç alınana kadar devam edeceğini ifade eden Şahin, seçim sonrası AK Parti ve CHP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerine de değindi. 7 Haziran sonrası aldıkları oy itibariyle sorumluğun kendilerinde olduğunu dile getiren Şahin, "Kesinlikle teröre terör diyemeyenler, teröriste terörist diyemeyenler ile biz asla yol almayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Şahin: PKK'nın Nesli Tükenene Kadar Mücadele Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Cem: Bir halki asla yok edemesiniz banu anlayin artik kus beyinliler. 204 3 Yanıtla
  • bedirhan: Peki ya senin soyun ondan sonra kalir mi sence... 116 4 Yanıtla
  • DUZCELI: GARIBANIN. ÇOCOĞUNUN OZERINDEN SIYASET YAPMAYIN 90 1 Yanıtla
  • sani: ben şahin efendinin bir soykırımdan bahsettiğini düşünüyorum çünkü pkk neslini tüketmesi için kürt neslini tüketmesi lazım oda onu ve onun gibi düşünenleri aşar 9 30 Yanıtla
  • İ.GÜZEL: XIRPO ALAH BILIR SEN DEVŞIRMESIN GEVENDE HE WELE KIRK MILYON KÜRTUN KÖKÜNÜ NASIL KURUTACAKSIN 19 13 Yanıtla
  • Istanbul: Ya kurtler seni kurutsa 16 14 Yanıtla
  • Kahtali: Siktir namussuz yalaka 15 1 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Adam malı götürüyo beyleeer...me,mee, meeeee 9 5 Yanıtla
  • Vatansever: ÇOCUKLARINIZI ASKERE YOLLAYIN SAMIMIYETINIZE INANALIM 13 1 Yanıtla
  • antepli: hadi ordan yalaka soytari 8 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement