Milletvekilleri Çetin ve Ayalan Arasındaki Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

Milletvekilleri Çetin ve Ayalan Arasındaki Tazminat Davası

İstanbul Bağımsız Milletvekili Çetin ile AK Parti Tokat Milletvekili Ayalan'ın, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda, birbirlerini "fiziksel saldırıda bulunmakla" suçlamalarına ilişkin manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

10.02.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin ile AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan'ın, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda, birbirlerini "fiziksel saldırıda bulunmakla" suçlamalarına ilişkin karşılıklı açtıkları manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Ayalan ve avukatı Ali Özkaya ile Çetin'in avukatları Adnan Şeker ve Merve Çavdar katıldı.

Duruşmada AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan tanık olarak dinlendi.

Demirkıran, beyanında, olay günü havalimanı VIP salonunda bulunduğunu, davanın taraflarının da burada olduğunu aktardı. Olayın başlangıcını görmediğini bildiren Demirkıran, şunları söyledi:

"Bazı sesler üzerine baktığımda, diğer milletvekilinin, Şükrü kardeşimin elindeki kumandayı almaya çalıştığını, hatta elini tırmaladığını ve bağırdığını gördüm. Davalı (Ayalan), neden öyle davrandığını soruyordu. Kumandayı alamayan davacı (Çetin), ceketini çıkartarak, 'Gel' dedi. Şükrü Bey, alttan aldı. Küfür duymadım, ama karşılıklı laflar söylendi. Ben ve diğer kişiler, araya girerek, olayın büyümesini engelledik. Şükrü Bey, elindeki tırnak izleri nedeniyle havaalanı doktoruna pansumana gitti."

Demirkıran, soru üzerine, olay sırasında hakaret içeren sözler duyduğunu, ancak bunları kimin, ne aşamada söylediğini hatırlayamadığını bildirdi.

Kalkan ise olay günü VIP salonunda gazete okuduğunu belirterek, şu beyanda bulundu:

"Davacı ve davalı televizyon seyrediyordu. Davalının, kumandayı alarak kanal değiştirmesi üzerine kavga çıktı. Oradaki Afif Demirkıran ve diğer kişiler, tartışmanın kavgaya dönmesini engelledi. Bu arada, her iki taraf da birbirini itiyor ve karşılıklı tartışıyorlardı. Ancak hangi sözlerin sarf edildiğini net hatırlamıyorum. Tarafların birbirinin elini tırmalayıp, yaraladıklarını görmedim. Olaydan sonra davacının kolunda kızarıklık gördüm. Davalı bana çok yakın olmadığı için elinin üzerinde tırnak izleri falan görmedim. Sonra uçağa bindiğimden gelişmeleri bilmiyorum. Olay esnasında davacı 'Gel, hesaplaşalım', davalı da 'Ben psikiyatrım, gerekirse tedavi ederim, hesaplaşacak bir şey yok' dedi."

Tanıkların ardından söz alan Ayalan, "Psikiyatr ve parlamenter olarak burada bulunmaktan hicap duyuyorum" derken, Hakim İlvan Çağlar Uysal, "Keşke, vekillerimiz olarak kalsaydınız" ifadesini kullandı.

Duruşma, tanık beyanlarına karşı diyeceklerini bildirmeleri için taraflara süre verilerek, ertelendi.

Taraflar, birbiri aleyhine açtıkları davaların dilekçelerinde, 11 Nisan 2014'te, havaalanının VIP salonunda, televizyon kanalının değiştirilmesi konusunda aralarında tartışma çıktığını ifade ederek, birbirlerini, bu sırada fiili saldırıda bulunmakla suçluyor.

Çetin 15 bin, Ayalan ise 10 bin lira manevi tazminat talep ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekilleri Çetin ve Ayalan Arasındaki Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement