Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Kilis'te - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Kilis'te

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliğine ilişkin "İnanıyorum ki aziz Türk milleti MHP, AK Parti mutabakatıyla önüne getirilmiş bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir.

28.03.2017 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliğine ilişkin "İnanıyorum ki aziz Türk milleti MHP, AK Parti mutabakatıyla önüne getirilmiş bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir." dedi.

Bakan Yılmaz, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Kilis'te MHP İl Başkanı Ahmet Saltan'ı makamında ziyaret etti.

Teşkilat üyeleriyle görüşen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının Türkiye'ye lig atlatacak bir fırsat olduğunu belirtti.

Egemenliğin üç unsuru yasama, yürütme ve yargının millete ait olduğunu, milletin mevcut sistemle şu anda yasamayı belirleyebildiğini ancak yürütme ve yargıyı belirleme durumunda olmadığını anlatan Yılmaz, "Bu halk oylamasıyla milletimize soruyoruz; asli sahibi sen olan yürütmeyi sandıkta belirlemek ister misin, hükümeti sen sandıkta kurmak ister misin? Biz buna 'millet hükümeti' diyoruz. Millet hükümeti kurmak istersen işte fırsat diyoruz. Dolayısıyla bu egemenliğin sahibi olan milletin zaten yapması gereken bir şeydir. Millet hükümetini sandıkta kurarsa bu milli egemenliğe daha uygundur." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, yeni sistemle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine şimdiye kadar üye seçme hakkı olmayan Meclisin 7, cumhurbaşkanının ise 4 üye seçebileceğini dile getirdi.

Halk oylamasının evet ile sonuçlanacağını düşündüğünü belirten Yılmaz, "İnanıyorum ki aziz Türk milleti MHP, AK Parti mutabakatıyla önüne getirilmiş bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir. Buna BBP ve ülkenin yerli ve milli demokratları evet diyor. İnanıyorum ki Cumhuriyet tarihinde hiç görülmediği kadar iyi bir evet ile Türkiye'nin önü açılacaktır. Halk oylaması evet ile neticelenecektir diye düşünüyor, Türkiye için, milletimiz ve devletimiz için evet diyor, emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Millet kimin yanında duracağını biliyor"

Daha sonra Belediye tarafından restore edilen tarihi Abidin Ağa Konağı'nın açılış törenine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, mevcut sistemde kuvvetler ayrılığı olmadığını, Meclisin ise hükümetin kontrolü altında olduğunu söyledi.

Yeni sistemle milletvekillerinin istifa etmeden bakan olamayacağını, istifa ettikten sonra da geri dönüş yolunun kapanacağını anlatan Yılmaz, "Cumhurbaşkanı Meclisten birisini bakan yapmayacak, yaparsa kendi partisinin vekil sayısı azalacak. Orada da güç lazım, o yüzden yapmaz. Hadi birisini yaptı diyelim, 3 ay sonra hükümet değişikliğinde o kimse tekrar bakan olmadı o zamanda geri milletvekilliğine dönemez. Bu durumda hem teklif eden hem de teklifi alan 2 sefer düşünecek. Bir yerde 5 yıllık milletvekilliği yapmak varken çünkü milletten öyle vekalet aldı, diğer taraftan '3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık ya da 1.5 yıllık bakanlık için milletvekilliği bırakıp gidilmez.' diyecektir. Dolayısıyla gerçek kuvvetler ayrılığı istiyorsak bu sisteme evet dememiz lazım." diye konuştu.

Muhalefetin "tek adam" olgusu üzerinden halka şikayetlerde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, millet kimin yanında durursa onun güçlü olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Tek adamın gücü olur mu? Tek adam zayıftır, yalnızdır. Tek adam ne zaman güçlü olur? Millet yanında durduğu zaman. Millet Kılıçdaroğlu'nun yanında duruyorsa Kılıçdaroğlu güçlüdür, Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyorsa Tayyip Erdoğan güçlüdür. Güç kimde? Millette. Şimdi Tayyip Erdoğan'ın yanında millet duruyor. Millete kızamıyorlar Tayyip Erdoğan'a kızıyorlar. Derler ya; 'Gelinine gücü yetmeyen kızına bağırır.' Aynen öyle, millete gücü yetmiyor Tayyip Erdoğan'a bağırıyorlar 'Bu millet niye senin yanında duruyor' diye. İyi de onu millete sorman gerekmez mi? 'Niye Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyorsunuz' diye. Millet biliyor, 15 Temmuz'u gördü. Bir lider çıktı, bir kahraman çıktı ve 'Ben milletten daha büyük bir güç tanımadım. Milletin tankını, topunu, tüfeğini, uçağını gasp edenler... İşte ben sokağa çıkıyorum, milletim de meydanlara çıksınlar bakalım ne yapacaklarsa yapsınlar görelim' dedi. Dolayısıyla millet kimin yanında duracağını biliyor. Kimin kendisini zor dönemlerden, zifiri karanlıktan, kara günden ak güne çıkartacağını biliyor."

Yılmaz, milletin her şeyin farkında olduğunu dolayısıyla tek adam ya da diktatör gibi ifadelerden uzak durulması gerektiğini ifade ederek, milletin evet tercihinde bulunacağına, Türkiye'yi istikrarlı hükümetler ligine taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement