Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Belarus Güreş Takımları ile kampa girdi.

16.08.2014 16:36  Güncelleme: 16:38

A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Belarus Güreş Takımları ile kampa girdi.

Dünya Şampiyonası öncesi milli güreşçi Rıza Kayaalp, Belarus Milli Takım Teknik Direktörü Komonda Majidov ve Azerbaycan milli güreşçisi Hasan Aliyev kampla ilgili İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

8-14 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası düzenlenecek. Minderi titretmeye hazırlanan A Milli Güreş Takımı İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Mersinli Ahmet Kamp eğitim Tesisleri'nde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Milli güreşçiler, dünya güreşinde söz sahibi ülkeler olan Azerbaycan ve Belarus ile birlikte son hazırlıklarını yapıyor.

KAYAALP: "AVRUPA'DA 5 YILDIR FİNAL OYNUYORUM"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp son iki hazırlık kampının kaldığını belirterek, "Bundan sonra Dünya Şampiyonası için bir hazırlık kampımız daha var. Bu kampta Azeri ve Belerus'lu güreşçilerle üçlü kamp yapıyoruz. Tabii ki üçlü kamp bizim için çok önemli çünkü farklı rakiplerle çalışma imkanı buluyoruz. Hep aynı rakiplerle antrenman yapa yapa pek bir şeyler gelişmiyor. Ama değişik ülkelerden sporcular gelince ve onlarla antrenman yapınca daha da farklı oluyor. Kendimizi geliştirebiliyoruz. Herkesin tekniği farklı. O yüzden kendimizi daha iyi geliştiriyoruz. Bu yüzden Dünya Şampiyonası öncesi böyle bir üçlü kampın yapılması bizim için çok iyi oldu. Tabii bunun neticesinde ben bireysel olarak iyi olmak istiyorum. Çünkü geçen sene Dünya Şampiyonluğu'nu kaçırmıştım. Yarı finalde kaybettiğim İranlı dopingli çıkmıştı ve üçüncü olmuştum. Kendisi birinci olmuştu. Ama daha sonra o dopingli çıkınca ben ikinci oldum. Bu sene inşallah geçen sene alamadığım Dünya Şampiyonluğu'nu almak istiyorum. Zaten Avrupa'da 5 yıldır final oynuyorum. 4 şampiyonluğum var. 4 yıldır dünyada da madalyam var. 1 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülüğüm var. İnşallah bu sene de ikinci şampiyonluğumu almak istiyorum" dedi.

"HEDEFİMİZ KÜRSÜYE ÇIKMAK"

Takım olarak hedeflerinin kürsüye çıkabilmek ve alabildikleri kadar çok madalya almak olduğunu ifade eden Kayaalp, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bunu yapabilecek güçte de arkadaşlarımız var. Zaten bunu Avrupa'da gösterdik ve 4 madalya aldık. İnşallah takım olarak Dünya Şampiyonası'nda da alırız diye düşünüyorum."

MAJIDOV: "BU KAMPIN FAYDASI VAR"

Belarus Milli Takım Teknik Direktörü Komonda Majidov ise Türkiye, Azerbaycan ve Belarus'un güreş üzerine dünyada tanınmış ülkeler olduğunu vurgulayarak, "Dünya Şampiyonası için Sarıyer'e geldik. Antrenmanlar çok iyi ve faydalı geçiyor. Bu kampın faydası var. 8 madalyadan 6'sını alsak bizim için çok iyi olur" diye konuştu.

ALIYEV: "3 ÜLKE OLARAK ÇALIŞIYORUZ"

Kamp döneminin güzel geçtiğini söyleyen Azerbaycan Milli Takımı güreşçisi Hasan Aliyev de, "3 ülke olarak çalışıyoruz. Belarus, Türkiye ve Azerbaycan takımları olarak çalışıyoruz. Zor da olsa çok güzel geçiyor. Kampı yarıladık, bitmesine bir hafta kaldı. Hedefimiz inşallah Dünya Şampiyonası. Dünya Şampiyonası'na bir aydan az kaldı. İnşallah bu kamp iyi geçer de iyi güreşiriz" şeklinde konuştu.

"FARKLI ÜLKE SPORCULARIYLA GÜREŞMEK ÇOK İYİ"

Aliyev, başka ülke takımlarıyla çalışmanın farklı olduğunu dile getirerek, "Kendi ülkende olduğun zaman 1-2 rakibin oluyor. Ama burada başka ülkelerden sporcularla güreşiyoruz. Hem puan vermek istemiyorsun ve daha sıkı çalışıyorsun. Faydaları çok, böyle olması çok iyi. Hedefimiz ilk önce Dünya Şampiyonası ve daha sonra olimpiyatlar" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement