Milli Güreşçiye Cumhuriyet Altını - Son Dakika
Spor

Milli Güreşçiye Cumhuriyet Altını

Milli Güreşçiye Cumhuriyet Altını

Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Belediye Başkanı Turgay Genç, Yeşilbayır'lı Milli Güreşçi Yunus Emre Dede'yi makamında kabul ederek, Azerbaycan'daki başarısından dolayı 3 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

24.06.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Belediye Başkanı Turgay Genç, Yeşilbayır'lı Milli Güreşçi Yunus Emre Dede'yi makamında kabul ederek, Azerbaycan'daki başarısından dolayı 3 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Döşemealtı'lı Genç Milli Güreşçi Yunus Emre Dede, geçtiğimiz aylarda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Federasyon Kupası'nda altın madalya kazanmış, Döşemealtı Belediyesi de başarılı sporcuyu ödüllendirmek ve yeni başarılara teşvik etmek amacıyla Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda Cumhuriyet altını hediye edilmesini kararlaştırmıştı.

Halen Milli Takım kampında olan ve 4 Ağustos tarihinde Hırvatistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Yunus Emre Dede'nin, izinli olarak geldiği Antalya'da ilk durağı doğup büyüdüğü Yeşilbayır Mahallesi'ndeki evi, ardından da Döşemealtı Belediyesi oldu.

Milli Güreşçiyi makamında kabul eden Başkan Genç, başarılı sporcuya 3 Cumhuriyet altını hediye ederek, 4 Ağustos tarihinde Hırvatistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda kendisinden altın madalya beklediğini açıkladı. Başkan Genç, "Yunus kardeşimizin üstün başarılarıyla ailesi gibi bizler de gurur duyuyoruz. Keşke böylesine yetenekli sporculara daha fazla sahip çıkabilsek" dedi.

Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi'nde dünyaya gelen 19 yaşındaki milli güreşçi Yunus Emre Dede ise, Başkan Genç'e Meclis Üyeleri'ne ve Belediye yönetimine teşekkür etti.

SPOR AKADEMİSİ ÖĞRENCİSİ

Genç sporcu, Elmalı Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim gördü. Alt yapıya Bekir Erol ve Şeref Tosun ile başladığını belirten Dede, Milli Takım'da Elvan Aktepe ve Elvan Mert ile çalışıyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Akademisi ikinci sınıf öğrencisi olan Dede, Rektör Prof. Dr. Birincioğlu ve okul yönetiminden büyük destek gördüğünü ve yakın zamanda da ziyarete gideceğini söyledi.

"BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL"

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'yı da unutmayan milli sporcu, "16 yıl sonra Avrupa Şampiyonu olduysak bunda en büyük pay hiç şüphesiz federasyon başkanımızındır. Bize yaklaşımı, içten ve samimi davranışı moral ve motivasyonumuzu her zaman pozitif yönde etkiledi" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Güreşçiye Cumhuriyet Altını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement