Milli Mücadele Kahramanı Şehit Makbule Efe Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele Kahramanı Şehit Makbule Efe Unutulmadı

Milli Mücadele Kahramanı Şehit Makbule Efe Unutulmadı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlılarla savaşırken şehit düşen Türk kadını Makbule Efe ölümünün 92. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

17.03.2014 17:35

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlılarla savaşırken şehit düşen Türk kadını Makbule Efe ölümünün 92. Yıldönümünde mezarı başında anıldı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, İHA Sındırgı muhabiri Bülent Yalçın ve Eğridere köyü sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

17 Mart 1922 yılında Kocayayla baskınında askerlere cesaret vermek için hızla öne atılınca başından vurularak şehit olan Mücahit Makbule Efe, ölüm yıldönümünde unutulmadı. Manisa'nın Gördes Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan ve güzel bir anıt haline getirilen Makbule Efe'nin kabri başında dua edildi. Eğridere köyü Rahmanlar mahallesi sakinlerinden Adalı Mehmet olarak bilinen 74 yaşındaki Mehmet Karanfil tören sonunda yetkililerden yardım istedi. Makbule Efe'nin kabrine ziyaretçilerin geldiğini ancak yol sorunu nedeniyle gidemediklerini kaydeden Karanfil, "17 Mart 1922 yılında kocayayla'da Yunanlıların baskınında şehit düşmüş ve eşi Halil efe tarafından cesedine zarar verilmemesi için dere kenarına defnedilmiş. Mezarın çevre düzenlemesi geçtiğimiz yıllarda Gördes Belediyesi tarafından yapıldı. Makbule Efenin mezarına ziyaret için gelenler yolun bozukluğu nedeniyle vazgeçiyorlar. Yetkililerden Makbule Efe'nin mezarının yolunu onarmalarını bekliyoruz. Ayrıca bu bölgede şehit olan şehitlerimizin mezarlarının da bakımlarının yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. Bu vatan için can verenlere borcumuzu ödemeliyiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele Kahramanı Şehit Makbule Efe Unutulmadı - Son Dakika


Advertisement