Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Yılmaz: "(2015 seçimlerine ilişkin) Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini düşünen kimselerin de daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka AK Parti'de birleşmesi lazım ki Türkiye'nin birliği, bütünlüğü sağlansın" "Gerek MHP gerek CHP Güneydoğu'da yok kardeşlerim. Orada bir AK Parti var,

15.11.2014 16:00

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2015 seçimlerine ilişkin, " Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini düşünen kimselerin de daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka AK Parti'de birleşmesi lazım ki Türkiye'nin birliği, bütünlüğü sağlansın" dedi.

Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Sivas 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde, bir yılda 2 büyük seçim geçirdiklerini söyledi.

Hükümetleri döneminde yapamayacakları hiçbir şeyi vaat etmediklerini ve vaat ettikleri her şeyi tek tek gerçekleştireceklerini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, Çankaya'ya milletin iradesinin çıktığını aktardı.

Yılmaz, çok şey yaptıklarını ve daha çok şey yapacaklarını da dile getirerek, "12 yılda yapılanları, eğer yanlış bir ele geçerse, bir anda yıkabilmek mümkün. İşte bu aziz millet kazanmış olduğu gerek ekonomide, eğitimde, sağlıkta, milli eğitimde, sosyal güvenlikte, enerjide, tarımda gerekse de demokraside hiçbirisinin geri dönmesine fırsat vermeyecektir. Bu nedenle de 2015 seçimleri çok önemlidir" diye konuştu.

Yılmaz, demokrasi alanında daha çok şey yapacaklarını vurgulayarak, "Bu bakımdan AK Parti'ye ihtiyaç var. Yeni bir anayasayı mutlaka yapabilmemiz lazım. Bu halkın temel hak ve hürriyetlerinin garanti altına alınabilmesi için. Devlet yönetimi içerisinde bulunan her organın kendi yerinde durmasını sağlamak için de mutlaka halkın iradesiyle yazılan ve çerçevesi çizilen bir anayasaya ihtiyaç var, AK Parti'ye ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

"MHP ve CHP Güneydoğu'da yok"

AK Parti'nin 7 bölgede de var olduğunu ve her yerde çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Ama bazı partiler Güneydoğu'da ve doğuda yok. Eğer ki AK Parti'nin olduğu kadar sizler de orada olsaydınız belki Güneydoğu sorunu bu halde gelmezdi. Keşke MHP Güneydoğu'dan yüzde 15 alabilseydi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin alabildiği bir oy var Türkiye genelinde yüzde 25, 26, 27... Keşke Güneydoğu'dan CHP bu kadar oy alabilseydi. Gerek MHP, gerek CHP Güneydoğu'da yok kardeşlerim. Orada bir AK Parti var, bir de HDP veya BDP birçok isim değiştiriyorlar, o parti var."

Bakan Yılmaz, CHP ve MHP'nin 2014 yerel seçimlerinde doğu ve Güneydoğu şehirlerinde aldıkları oy oranlarına dikkati çekerek, "Bu bölgede olmayan partilerin Türkiye'de iktidara gelebilmesi mümkün değildir. Bugün ne CHP ne MHP'nin iktidar kaygısı vardır. Eğer 2015, 2019 ve 2023'te de Türkiye'yi yönetme umudu varsa ve 'ben iktidar olabileceğim' diyorsa, tek parti vardır, o da AK Parti'dir. Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini düşünen kimselerin de daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka AK Parti'de birleşmesi lazım ki Türkiye'nin birliği, bütünlüğü sağlansın" diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin eğitim, sağlık, ulaşım, hukuk, tarım ve ekonomide yaptığı çalışmaları da anlatan Yılmaz, partilerinin 2023 hedeflerine de değindi. Yılmaz, hizmetlerin devam etmesi için, yapılan çalışmaların kaybedilmemesi için 2023 hedeflerine ulaşılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement