Minik Aynur'un Bedeni Daha Fazla Dayanamadı - Son Dakika
Güncel

Minik Aynur'un Bedeni Daha Fazla Dayanamadı

Doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini kaybeden, babasından karaciğer ve babannesinden de böbrek nakli olan 6,5 yaşındaki çocuk öldü.

10.07.2014 14:22  Güncelleme: 15:14

Afyonkarahisar'da kalbindeki 3 delik nedeniyle 4 ayda 3 ameliyat geçiren, doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini de kaybeden ve babasının karaciğeri, babaannesinin de böbreğiyle hayata yeniden "merhaba" demeyi umut eden 6,5 yaşındaki Aynur Ceylan, hayatını kaybetti.

Bolvadin ilçesinde 1,5 aylıkken sık sık ağlaması nedeniyle gittiği hastanede karaciğer ve böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve 2,5 aylıkken diyalizle tanışan Ceylan'a Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla önce babası Gökhan Ceylan'dan karaciğer, bir kaç gün sonra da babaannesi Aynur Ceylan'dan böbrek nakli yapıldı.

Nakil sonrası 12 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Ceylan'ın minik bedeni daha fazla dayanamadı. Sağlığına kavuşup, okumayı ve öğretmen olmayı isteyen Aynur Ceylan, yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti ve Bolvadin ilçesinde toprağa verildi.

Eşinin kendilerini terk etmesi nedeniyle kızına hem annelik hem babalık yapan Gökhan Ceylan, kızının yaşamı boyunca hep hastalıklarla mücadele ettiğini söyledi. Kızının iyileşmesini umut ettiklerini anlatan Ceylan, "Kızım doğduğundan bu yana hastanelerde kaldı ve hastaneleri evi gibi gördü. Nakille sağlığına kavuşacağını umuyorduk, artık bütün dertlerin peşimizi bırakacağını sanıyorduk, kızımın bu mücadeleden de zaferle çıkacağını düşünüyorduk ama olmadı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minik Aynur'un Bedeni Daha Fazla Dayanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement