Minik Piyanistler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Minik Piyanistler Hünerlerini Sergiledi

Minik Piyanistler Hünerlerini Sergiledi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İngiliz Kraliyet Müzik Okulları (The Associated Board Of The Royal Schols Of Music) sınavlarına hazırlanan yaşları 5 ile 10 arasında değişen minik piyanistler, ilk deneyimlerini Cunda Adası’nda bulunan Güneş Saati Meydanında gerçekleştirdi.

30.08.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İngiliz Kraliyet Müzik Okulları (The Associated Board Of The Royal Schols Of Music) sınavlarına hazırlanan yaşları 5 ile 10 arasında değişen minik piyanistler, ilk deneyimlerini Cunda Adası'nda bulunan Güneş Saati Meydanında gerçekleştirdi.

Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen konserde; Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği olan İngiltere ve Amerika'da bir çok üniversitenin kabul ettiği müzisyenlik belgelerini alabilmek için 8 aşamalı sınava hazırlanan miniklerin verdiği konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Ayvalık'ta Müzik Öğretmeni Gülhis Neşer tarafından verilen piyano derslerinde öğrendiklerini Cunda Güneş Saati Meydanı'nı dolduran velileri ve yüzlerce vatandaşa sergileyen minik piyanistlere halen İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Soprano Aysın Ur'da gösterimin sonunda seslendirdiği eserlerle destek verdi.

İlk kez geçtiğimiz yıl, 'Piyanoyu Sokağa Taşıdık' sloganıyla sokak konserlerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Müzik Öğretmeni Gülhis Neşer ise öğrencilerini sahnede sergiledikleri performanstan son derece memnun olduğunu belirtti.

Minik öğrencilerinin piyano performanslarının izleyenler tarafından takdirle karşılanmasından sonsuz mutlu olduğunu ifade eden Neşer, "Bu yıl sokak konserlerimizin ikincisini gerçekleştirdik. Amacımız İngiliz Kraliyet Müzik Okulları'nın sınavları öncesinde minik öğrencilerimin özgüvenlerini arttırmaktı. Çünkü onların sahne deneyimlerinin kendilerine duyacakları güveni daha da arttıracağına inanıyorum" dedi.

Bugüne kadar 40 civarında öğrencisini çeşitli Türkiye genelindeki bir çok üniversitenin Güzel Sanatlar Akademisi bünyesindeki konservatuvarlara da girmesini sağladıklarını anlatan Gülhis Neşer, 22 öğrencisinin performanslarını sergiledikleri konsere destek verenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Piyanistler Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement