Minikler İzmir'in Tarihini Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Minikler İzmir'in Tarihini Öğreniyor

Minikler İzmir\'in Tarihini Öğreniyor

İzmir’in Bayraklı ilçesinde başlatılan ’Çocuklar İzmir tarihini öğreniyor’ projesi ile çocuklar hem yaşadıkları kenti yakından tanıma fırsatı elde ediyor, hem de keyifli dakikalar geçiriyor.

25.02.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde başlatılan 'Çocuklar İzmir tarihini öğreniyor' projesi ile çocuklar hem yaşadıkları kenti yakından tanıma fırsatı elde ediyor, hem de keyifli dakikalar geçiriyor.

Bayraklı ilçesinde yaşayan çocuklar, artık oturdukları ilçenin ve yaşadıkları kentin tarihini yakından öğreniyor. Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan "Çocuklar İzmir tarihini öğreniyor" projesi, çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. 50 yılı aşkın süredir turist rehberliği yapan Sara Pardo, çocuklara Yeşilova Höyüğü, Bayraklı, Smyrna, Tepekule ve Kadifekale'nin tarihini slayt gösterisi ve macera kurgusu eşliğinde anlatıyor. Çocuklara yaşadıkları kenti sevmeleri gerektiğini anlatan Sara Pardo, "İzmir ve Bayraklı'nın sadece bugününe değil, tarihine ilişkin de farkındalık oluşturmalıyız. Biliyorum ki, size tarihimiz sevgiyle anlatılırsa siz bu bilgileri almaya hazırsınız" dedi.

İzmir'in tarihi öneme sahip bir kent olduğunu hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise "İzmir'in tarihi dokularından birisini de Bayraklı'da bulunan Smyrna oluşturuyor. İzmir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. 8 bin yıllık bir tarihi var. Çocuklarımızda kent bilincini oluşturmak istiyorsak önce tarihimizi onlara aşılamalıyız. Başlattığımız bu proje sayesinde çocuklarımız, yaşadıkları kentin tarihini yakından öğrenme fırsatı bulacak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minikler İzmir'in Tarihini Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement