Mısır'da 529 Kişinin İdam Kararına Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 529 Kişinin İdam Kararına Tepkiler Sürüyor

Mısır\'da 529 Kişinin İdam Kararına Tepkiler Sürüyor

AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanlığı, Mısır'da haklarında idam kararı verilen Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi için imza kampanyası başlattı.

09.04.2014 14:41

AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Mısır'da haklarında idam kararı verilen Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi için imza kampanyası başlatılarak, idam kararları protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda idam sehpalarının kurulduğu alandaki basın açıklaması ve imza kampanyasına AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Canan Ketrez ile belediye meclis üyeleri ile AK Partililer katıldı.

Alanda toplananlara bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, insanların özgürlük mücadelesinin yanında olacaklarını, açık ve net tavırlarının bu olduğunu söyledi.

Kara, Mısır'da alınan idam kararına ilişkin gerek Mısır'da gerekse diğer İslam ülkelerinin tamamında özgürlük mücadelesinin olduğunu belirterek, "Batı ülkeleri özgürlük mücadelesini yüzyıllar boyunca savaşarak elde etti. Batının meşhur yüzyıllar savaşı vardır. Batıda demokrasinin yerleşmesi çok kolay olmamıştır. Mursi'nin arkadaşlarının idam edilmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Zalimler zalimliğini yapacak ama mazlumlar ve özgürlük savaşçıları da bedel ödemeye devam edecekler" dedi.

Her zaman insanların özgürlük mücadelesinin yanında olacaklarını ifade eden Kara, "İnsanların özgürlük mücadelesinin yanında olacağız açık ve net tavrımız budur. Bu özgürlük mücadelesindeki insanları idam edebilirler hapishaneye atabilirler. Ama şuna inanıyoruz ki sonuçta özgürlük mücadelesi yapanlar bunu kazanacaklardır. Çünkü Allah insanı özgür yaratmış. Allah'ın özgür yarattığı iradeye hiçbir zalim pranga vuramaz. Ama bir bedel ödenir. Sonuçta özgürlük mücadelesi kazanılır" diye konuştu.

Celkanlı ise, Mursi'nin Müslüman bir lider ve İslam'ı savunan bir lider olduğunu belirterek, "Fakat dünya üzerinde İslam'ı savunan tüm liderlerden korkuyorlar. Çünkü İslam haram yememeyi, kul hakkı yememeyi emreder. Çünkü İslam yetim hakkı yememeyi emreder. Adaleti emreder. Fakat halen dünya üzerinde bu adaleti hükmü savunanların hiçbir zaman yerinin olmasını istemeyenler var" dedi.

Suudi Arabistan krallığına da seslenen Celkanlı, şöyle devam etti:

"Siz Mekke'nin emanetçilerisiniz. Siz Medine'nin emanetçilerisiniz. Hazreti Muhammed'in ayak bastığı secde ettiği toprakların emanetçilerisiniz. Peki, Mısır'daki 529 İhvan Müslümanının idam kararına neden ses çıkartmıyorsunuz? Allah'a karşı hesap verileceğini bilmiyor musunuz? Siz bizden daha çok ses çıkartmalısınız. Halkın seçtiği ve İhvan kardeşlerin içlerinde 529 kişinin bulunduğu kişiye geçen hafta idam kararı verildi"

Basın açıklamasından sonra imza kampanyası düzenlendi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır'da 529 Kişinin İdam Kararına Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement