Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır'ın çeşitli kentlerinde darbe karşıtı gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.

16.01.2015 18:29

Mısır'ın  farklı şehirlerinde cuma namazından darbe karşıtı gösteri ve yürüyüşlerin yapıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine cuma namazı sonrası bir araya gelen göstericiler, başta Kahire, Giza, Hilvan, Minya, Asvan, Sedat, İskenderiye, Şarkıye, Beni Süveyf, Asyot, Bahira ve Feyyum, kentlerinde darbe yönetimini protesto etti.

Göstericiler Mısır bayrakları, Rabia flamaları ve Mursi posterleriyle darbe sonrasında gelen rejim aleyhinde sloganlar attı.

Göstericiler hayat pahalılığı ve zorluklarının yanı sıra, özgürlük talepleri ve muhalefete alan tanınması taleplerini dile getirdi.

Hazreti Muhammed aleyhinde çizilen karikatürlere de tepkilerini dile getiren göstericiler, insan zincirleri oluşturarak İslam Dünyası'nın sessizliğini eleştirdi.

Gösterilerin 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümüne hazırlık olduğunu ifade eden protestocular, herkesi devrimin yıl dönümünde yeni bir devrim için gösteriye çağırdı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahalenin ardından başlayan gösteriler, devrik lider Hüsnü Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib Adli ile yardımcılarının 25 Ocak Devrimi'nde öldürülenlere ilişkin davada suçsuz bulunmalarıyla yeniden ivme kazandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement