Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır'ın birçok kentinde darbe karşıtları bayram namazının ardından gösteriler düzenledi.

24.09.2015 12:59

Mısır'ın birçok kentinde darbe karşıtları bayram namazının ardından gösteriler düzenledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla başkent Kahire başta olmak üzere Giza, İskenderiye, Şarkiyye, Beni Suveyf, Dimyat, Menufiye, Bahira, Kalyubiye ve Feyyum kentlerinde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösteriler düzenlendi.

Demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları kınayan dövizler taşıyan göstericiler tekbirler getirerek yürüyüşe geçti. Dünya genelinde darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia" işareti yapan göstericiler, ülkedeki hayat pahalılığı ve zamları da protesto etti.

Feyyum ilinin Dar es-Selam köyünde düzenlenen gösteriye Mısır polisinin müdahale ettiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin, mevcut yönetim aleyhine sloganlar atan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı kaydedildi.

27 İhvan mensubuna gözaltı

Öte yandan İskenderiye kentinde "devletin izin verdiği camilerin dışındaki alanlarda bayram namazı kılınacak alanlar oluşturma" girişiminde bulundukları gerekçesiyle 27 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin İhvan'ın 43, sivil toplum kurumlarının namaz kılmak için açtığı 93 alana baskın düzenlediği ve bazı alanlarda güç kullandığı belirtildi.

İskenderiye Emiyet Müdürlüğü'ndeki Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amiri Şerif Abdulhamid, "Toplu namaz kılma alanları açma girişiminde bulundukları, izinsiz gösterilere katıldıkları ve şiddete teşvik ettikleri" gerekçesiyle 27 İhvan mensubunun gözaltına alındığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement