Mısır'da Hamas'a Yönelik Dava - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Hamas'a Yönelik Dava

Mısır'da, Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi istemiyle açılan davada yetkisizlik kararı verildiği bildirildi.

28.04.2016 00:59

Mısır'da, Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi istemiyle açılan davada yetkisizlik kararı verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye Acil İşler Mahkemesi, Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi istemiyle açılan davada yetkisizlik kararı vererek, dava dosyasını başsavcılığa sevk etti.

İskenderiye Acil İşler Mahkemesi, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın, Başsavcı Hişam Berekat suikastına ilişkin Hamas'a yönelttiği suçlamalar üzerine Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi istemiyle açılan davanın duruşmasının 27 Nisan'da yapılmasını kararlaştırmıştı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocak 2015'te "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması"nı kararlaştırmıştı. Aynı mahkeme 28 Şubat 2015'te Hamas'ın da "terör örgütü" listesine alınmasına hükmetmiş, Devlet Davaları Kurulu ise 11 Mart 2015'te buna itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren istinaf mahkemesi, haziran ayında söz konusu kararı iptal etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Hamas'a Yönelik Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement