Mısır'daki İdamlara Urfa'dan Tepki - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdamlara Urfa'dan Tepki

Mısır\'daki İdamlara Urfa\'dan Tepki

Mısır'daki idam cezası ile Şanlıurfa'da MAZLUMDER ve Eğitim Bir Sen Şube yönetimleri birer açıklama yaparak, yaşananları kınadı.

26.03.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da aralarında İhvan-ı Müslim'in yönetici ve üyelerinin bulunduğu 529 kişiye verilen idam cezaları Urfa'da da kınandı. Yapılan açıklamalarda, verilen idam kararlarının Müslümanlara açılmış bir savaş olduğu vurgulandı.

Gün içerisinde ilk açıklamanın yapıldığı MAZLUMDER'de Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, "Mısır darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi halinde bu cinayetlerin suç ortağı olacaklardır" dedi.

Göstermelik mahkemenin dakikalar içinde verdiği idam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarına yönelik olduğunun altını çizen Dervişoğlu, "Meşru yönetimi savunan, kirli ve gayri meşru darbeye karşı halkla birlikte hareket eden ihvan karşısında meşru zeminde mücadele etme argümanları bulamayan darbeciler, çareyi ahlaksız yöntemlere sarılmakta bulmuş ve idam kararları ile İhvanı Müslimin'i yok etmeye girişmiştir.

Türkiye'deki Twiter kararı için ayağa kalkan batı dünyası, bu idam kararları karşısında üç maymunu oynayarak uluslararası kamuoyunda ne kadar ikiyüzlü davrandığını da ortaya koymuştur. Türkiye' de ve ortadoğu'da yaşanan birçok darbenin, ayaklanmaların, kaosların, savaşların ve işgallerin mimarı olan ABD ve AB, Hukukun, mazlum halkların ve insanlığın düşmanı olduklarını ilan etmişlerdir.
İslam dünyasının ahmakça devam eden mezhepçilik ve benzeri ihtilaflarla uğraşmasını da fırsat bilerek bağrımıza hançer gibi saplanan batının, kirli pençelerini İslam dünyası ve Türkiye'den bir an önce çekmesini bekliyoruz. Ortadoğu ve Türkiye, Irak'ta örneğini gördüğümüz Batının demokrasi anlayışını istemiyor" şeklindeki sözlerine yer verdi.

COŞKUN: KARARLAR MISIR'DAKİ VAHŞETİN TESCİLİDİR
Bir diğer açıklamanın adresindeki Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise "Mısır'da 'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek' için cunta karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası verilmesini kınıyor, uluslararası arenayı yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz." dedi.

Halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen ve Mısır'ın seçim kazanmış tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da askeri darbe ile görevinden indirildiğini hatırlatan Coşkun sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; "Mısır halkı tarafından seçilen, Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi, askeri güçler tarafından gayri meşru bir şekilde tutuklandı. Aradan geçen zaman içerisinde katliamlar yapıldı. Meydanlarda iradesine sahip çıkan binlerce Mısırlı şehit edildi. Yetmedi, İhvan-ı Müslimin'in faaliyetleri yasaklandı ve yasa dışı ilan edildi. Darbe suçundan yargılanması gerekenler Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladı. Ve bugün Mısır'da, 529 darbe karşıtına idam cezası verildiği bildirildi.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Bu kapsamda Mısır'da "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek" için cunta karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası verilmesini kınıyor, uluslararası arenayı yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdamlara Urfa'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement