Mısır Sınır Polisi Afrikalı 5 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Mısır Sınır Polisi Afrikalı 5 Kişiyi Öldürdü

Mısır güvenlik güçlerinin, Sina Yarımadası'nda yasa dışı yollarla İsrail sınırını geçmeye çalışan Sudanlılardan 5'ini öldürdüğü, 6'sını yaraladığı bildirildi.

23.11.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır güvenlik güçlerinin, Sina Yarımadası'nda yasa dışı yollarla İsrail sınırını geçmeye çalışan Sudanlılardan 5'ini öldürdüğü, 6'sını yaraladığı bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Samir, sosyal paylaşım sitesi "Facebook" üzerinden yaptığı açıklamada, sınır güvenlik güçlerinin Sina Yarımadası'nda uluslararası sınır hattının batısından doğusuna yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir grup Sudanlıya, uyarı ateşi açtığını belirtti.

Grubun, güvenlik güçlerine ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 5 Sudanlının hayatını kaybettiği, 6'sının yaralandığı, 5'inin de gözaltına alındığını kaydeden Samir, çatışmada Mısırlı bir askerin de yaralandığını duyurdu.

İsrail radyosunda yer alan habere göre ise Refah'tan İsrail'e geçmeye çalışan Afrikalı bir grup ile Mısır güvenlik güçleri arasında Sina'da yaşanan çatışmada 5 Sudanlı öldü, 17'si yaralandı.

Mısır güvenlik güçlerinin, Kuzey Sina ilinde yaklaşık bir hafta önce yasadışı yollarda İsrail'e geçmek isteyen bir grup Afrikalıdan 15'ini öldürdüğü, 8'ini de yaraladığı ifade edilmişti. Kahire'deki Sudan Büyükelçiliği de geçen pazar günü, yasadışı yollarla İsrail'e geçişleri sırasında 16 Sudanlının öldürülmesi olayını araştırmak üzere Ariş kentine bir heyet gönderdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Sınır Polisi Afrikalı 5 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement