Mısır Yargısının Hamas Kararı - Son Dakika
Güncel

Mısır Yargısının Hamas Kararı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın din işlerinden sorumlu danışmanı Mahmud el-Habbaş, Mısır yargısının Hamas'ı terör örgütü kabul etmesine, hareketin, "Mısır'a karşı yaptığı hataların neden olduğunu" savundu.

01.03.2015 21:31

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın din işlerinden sorumlu danışmanı Mahmud el-Habbaş, Mısır yargısının Hamas'ı terör örgütü kabul etmesine, hareketin, "Mısır'a karşı yaptığı hataların neden olduğunu" savundu.

Habbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, Mısır'a karşı pek çok hata işleyerek bu hükmün verilmesine ve Mısır halkıyla ilişkilerde normal olmayan bir durumun ortaya çıkmasına neden olmuştur" dedi.

Hamas'ı işlediği hataları itirafa davet eden Habbaş, "Hamas, hatalarını düzeltebilir ve bunu nasıl yapacağını da biliyor. Mısır devletine saygı duyulması gerekiyor, Mısır'la ilişki kurmak isteyenler bu temel üzere hareket etmelidir" diye konuştu.

Habbaş, Filistin'in, Hamas'la ilgili verilen hükme bakışıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Biz Hamas'ı bir Filistin hareketi olarak görüyoruz. Mısır'ın ona bakışı ise kendisini ilgilendirir. Biz Mısır'la ilişkilerimizi, onun şu ya da bu harekete karşı tavrı üzerine kurmuyoruz."

Habbaş, Hamas yetkililerinin, İsrail ile Filistin arasında yürütülen müzakereler kapsamında Kahire'ye gitmesiyle ilgili ise bilgisi olmadığını kaydetti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, Hamas hareketinin "Terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Yargısının Hamas Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement