Moldova "İhracat Avcıları" Projesi'ne Destek Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Moldova "İhracat Avcıları" Projesi'ne Destek Verdi

Moldova, OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin başlatmış olduğu "İhracat Avcıları" projesine destek verdi.

26.08.2014 10:41  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moldova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eugen Buga, "İhracat Avcıları" projesine destek verdiklerini belirterek, projenin Başkentli işadamlarına Moldova'da büyük iş fırsatları yaratacağını vurguladı.

OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin başlatmış olduğu "İhracat Avcıları" projesinde yer alan Moldova, Başkentli işadamları için yeni iş fırsatları sunuyor. Moldova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eugen Buga, beş ülkenin çözüm ortağı olduğu projede, Moldova'nın da yer almasının oldukça önem taşıdığını ifade ederek, 2014 yılı sonuna kadar Türkiye ile Moldova arasında imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşmasının da projenin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

-"İHRACAT AVCILARI, BÜYÜK İŞ FIRSATLARI SAĞLAYACAKTIR"-

Moldova Cumhuriyeti Büyükelçiliği adına, Aktif'in geliştirmiş olduğu projenin bir parçası olmaktan memnun olduklarını dile getiren Buga, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2014 yılı ülkemiz için oldukça önemli bir yıl. Gürcistan ve Ukrayna ile Haziran ayında imzalamış olduğumuz Avrupa birliği Serbest Ticaret Anlaşması, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmine olumlu yansıyacaktır. Ayrıca Haziran ayından Moldova Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında anlaşma ile vizeler kaldırılmıştır. 2014 yılı sonuna kadar, Moldova ve Türkiye'nin de Serbest Ticaret Anlaşması imzalaması bekleniyor. Bu anlaşmanın sağlayacağı avantajlar aynı zamanda Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin başlatmış olduğu projeyi başarıya taşıyacak. İhracat Avcıları, Aktif üyelerine Moldova Cumhuriyetinde büyük iş fırsatları sağlayacaktır."

-"GİRİŞİMLERİN ÖNEMLİ İŞBİRLİKLERİNE DÖNÜŞECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAM"-

Aktif Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Bülent Erdoğan ise Moldova ile ileriye dönük başarılı iş birlikleri yapacaklarını öngördüklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Moldova ile iş ilişkilerimizde dernek olarak "İhracat Avcıları' projemizle üçüncü hamlemizi gerçekleştirdik. İlk olarak 2012 yılında Moldovalı iş adamları heyetini üye firmalarımız ile bir araya getirdik. Ardından 2013 Aralık ayında Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti ve beraberindeki iş adamları ile görüşmelerde bulunarak üyelerimiz için iş fırsatları oluşturmaya çalıştık. Bu yıl ise her iki ülke içinde somut ticari ilişkilere katkı sağlayacak ihracat projemiz için çalışıyoruz. Bu girişimlerin önemli işbirliklerine dönüşeceğine olan inancımız tamdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Moldova 'İhracat Avcıları' Projesi'ne Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement